• Shi Xing Mi este un călugăr Shaolin care a împărtășit sfaturi despre cum să luptăm împotriva stresului.
  • Cercetările arată că primele semne ale stresului zilnic încep la ora 7:23.
  • Pentru a reduce stresul la job, trebuie să iei o pauză și să faci câțiva pași prin birou.

Cercetările arată că primele semne ale stresului zilnic încep la ora 7:23, când majoritatea oamenilor își încep ziua. Shi Xing Mi este un călugăr Shaolin și a împărtășit sfaturi despre cum să luptăm împotriva stresului care face parte din rutina noastră de zi cu zi.

În primul rând el spune că cele cinci probleme care duc la stres sunt incapacitatea de a crea momente de tăcere mentală, dependența de stimuli și stres, lipsa de ritm și răbdare, auto-amăgirea și neînțelegerea spiritualității.

Pentru a reduce stresul trebuie să te ridici și să mergi, să îți iei puțin timp să faci câțiva pași prin birou, adică mișcarea este cheia reducerii stresului. Una dintre cele mai fiabile modalități de a reduce stresul legat de muncă și de a liniști gândurile este să ieși afară și să respiri aer curat sub un cer senin. Dacă petreci doar 120 de minute pe săptămână la aer curat poate reduce nivelul de stres cu cel puțin 30%.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Alimentația joacă un rol important în starea de liniște, iar consumul de mese bogate în acizi grași omega-3 și carbohidrați poate ajuta organismul să contracareze în mod activ efectele stresului.

Pentru bunăstarea mentală, renunță la cafea și bea apă și optează pentru o dietă echilibrată și hrănitoare, oricât de tentante ar fi cafeaua și bomboanele, confortul pe termen scurt va fi inevitabil și te vei simți și mai rău.

Tot el spune că lumea digitală are avantajele ei, cum ar fi conexiunea, comunitatea și educația – dar trebuie să iei o pauză de la tehnologie din când în când, mai ales când te pregătești de somn.

Citește și