Tu mănânci când ești stresat? Psihoterapeut: „Dificultățile apar atunci când folosim alimentația în loc să petrecem timp cu o persoană dragă”

„Săptămâna PSI” continuă în librăriile Cărturești din țară. Până pe 10 noiembrie, Editura Trei te invită să răspunzi la întrebări legate de criza vârstei mijlocii, mâncatul excesiv și foamea de iubire și atenție sau de viața de cuplu și parenting. Răspunsurile le au invitații dezbaterilor găzduite de diferite librării Cărturești din București, Cluj, Iași, Brașov, Sibiu, Piatra Neamț, Timișoara, Craiova, Ploiești, Constanța.

Ancuța Coman-Boldișteanu, psihoterapeut, este fondatoare a proiectului „Emoții în farfurie” și autoare a cărții cu același nume.

„E destul de dificil să desprindem emoția de mâncare pentru că ele se împletesc de-a lungul vieții noastre, încă din perioada în care suntem mici, din perioada în care primim îngrijire și hrană. Deci, partea aceasta de emoție, de iubire, de căldură, de plăcere, de bucurie în a mânca și mâncarea în sine se împletesc constant. Dificultățile apar atunci când intervine liniștirea emoțiilor prin mâncare, atunci când folosim mâncarea în loc de a căuta să petrecem timp cu o persoană dragă, să ne conectăm cu cealaltă persoană”, a explicat Ancuța Coman-Boldișteanu, psihoterapeut, la Aleph News.

Citește și:

Exit mobile version