• Ashwath Kaushik de doar 8 ani l-a învins la șah pe marele jucător de 37 de ani, Jacek Stopa.
  • Ashwath a terminat pe locul 12 la turneul Burgdorfer Stadthaus Open din Elveția.
  • Ashwath se antrenează 7 ore pe zi și speră ca în viitor să ajungă campion mondial la șah.

Un copil intră în istorie ca cel mai tânăr jucător de șah după ce a învins un mare maestru. La vârsta de doar 8 ani, Ashwath a învins un polonez de 37 de ani în runda a patra a unui turneu important din Elveția.

Despre cine vorbim mai exact? Cine este acest copil?

Este vorba de Ashwath Kaushik, un copil minune din Singapore. El a reușit această performanță după ce l-a învins pe marele jucător de șah Jacek Stopa în runda a 4-a! Atenție…la doar 8 ani.

El a terminat pe locul 12 la turneul din această săptămână din Elveția și se așteaptă multe de la tânărul care continuă să concureze împotriva unor adversari cu zeci de ani mai experimentați. Dar și el speră să ajungă campion mondial. Interesant este faptul că părinții lui nu au jucat șah în viața lor. E o surpriză și pentru ei să-și vadă copilul să joace la nivelul ăsta.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ashwath se antrenează câte 7 ore pe zi, de aceea este un jucător atât de talentat. Deci i se potrivește foarte bine vorba: 10% talent și 90 muncă. Recordul anterior a fost stabilit abia luna trecută de Leonid Ivanovic, pe atunci în vârstă de opt ani. Devenise primul jucător sub 9 ani, care a învins un mare maestru într-o partidă clasică, dar Ashwath era cu cinci luni mai tânăr decât sârbul când l-a învins pe Stopa.

Citește și