• Întâmpinarea copilului cu o față plină de machiaj a devenit populară printre femeile obișnuite.
  • Unii make-up artiști prezic că această tendință este aici pentru a rămâne.
  • „Inbox-ul meu de pe Instagram este plin de femei care vor să mă programeze pentru nașterea lor”, a declarat pentru Glamour make-up artistul Sarah Stillenberg.

Noile mame sunt divizate de trendul „machiajul de naștere” de pe TikTok. Cu hashtagul #birthingmakeup care a adunat peste 81,3 milioane de vizualizări pe platformă, iar un videoclip al utilizatorului @laedout a adunat peste 3,5 milioane de like-uri, se pare că întâmpinarea copilului cu o față plină de machiaj a devenit populară printre femeile obișnuite. Unii make-up artiști prezic că această tendință este aici pentru a rămâne, scrie The Independent.

„Inbox-ul meu de pe Instagram este plin de femei care vor să mă programeze pentru nașterea lor”, a declarat pentru Glamour make-up artistul Sarah Stillenberg. „Multe sunt femei care au cezariană planificată și care știu data și ora exactă, așa că simt că au timp să își facă o programare la mine. De asemenea, primesc femei care mă întreabă care este cel mai rezistent fond de ten pentru travaliu sau care este cel mai bun rimel rezistent la apă, astfel încât să poată arăta în continuare bine în acele selfie-uri de după naștere.”

În trecut, machiajul pentru naștere era adesea relegat la influenceri preocupați de imagine, cum ar fi fosta vedetă de reality TV Heidi Montag, care a postat un videoclip cu make-up artistul ei la lucru în sala de nașteri în 2022. Decizia de a te aranja pentru procesul de naștere a stârnit de mult timp disprețul pentru „standardele de frumusețe nerealiste”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Hannah Elizabeth a primit reacții negative în 2019 din partea urmăritorilor săi atunci când a avut fața plină de machiaj și părul făcut în fotografiile pe care le-a postat cu ea după ce a născut pe fiul ei. „M-am aranjat pentru a avea un wain… dezgustător”, a scris o persoană la acea vreme, în timp ce alta a adăugat: „Te iubesc, dar aceasta este o prezentare atât de nerealistă a ceea ce este cu adevărat nașterea pentru majoritatea femeilor”.

Citește și: