• Un preot rus controversat a ocupat şi a izolat mănăstirea de măicuţe în care îşi desfăşoară activitatea.
  • El neagă existența Covid-19 și refuză respectarea măsurilor anti-coronavirus.
  • Preotului, care spune că va fi scos doar cu forța, i s-a interzis să predice din cauza sfidării măsurilor anti-coronavirus.

Controversatul preot Serghei Romanov, care neagă existența Covid-19 și numește epidemia „pseudo-pandemie“, a ocupat o mănăstire de maici în regiunea Urals și a anunțat că va fi înlăturat doar cu forța, scrie The Guardian.

Părintele Serghei, liderul spiritual al mănăstirii de maici Sredneuralsk, a intrat într-un conflict cu superiorii săi ierarhici, dar şi cu statul după ce în aprilie a protestat împotriva închiderii bisericilor în contextul epidemiei de coronavirus. El s-a opus măsurilor anti-coronavirus şi a chemat lumea la slujbă.

Ulterior, i-a fost interzis să predice. Deranjat de decizia autorităților religioase, el a alungat-o pe maica stareţă Varvara şi a stabilit un perimetru de luptători cazaci în jurul mănăstirii. Acum refuză să permită accesul jurnaliştilor și preotului trimis de autoritatea religioasă locală pentru a o înlocui pe maica stareţă gonită. „Nu plec nicăieri… vor fi nevoiţi să mă alunge cu poliţia şi Garda Naţională”, a spus el.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Fost poliţist, preotul a fost condamnat în repetate rânduri pe vremea Uniunii Sovietice şi a stat în total 13 ani la închisoare, inclusiv pentru crimă. Susţinătorii săi îl cred nevinovat şi îl apără până în pânzele albe.