• Organizarea unui târg de broaște în Franța a stârnit furia activiștilor pentru protecția mediului.
  • Sandra Altherr, de la organizația germană Pro Wildlife, a afirmat că uciderea acestor amfibieni este o practică inutilă.
  • Târgul din Vittel, care se desfășoară în acest weekend, a ajuns la cea de-a 49-a ediție.

Francezilor le place să mănânce broaște – sau cel puțin așa spune stereotipul. Însă un târg din orașul Vittel, situat în estul Franței, a mers prea departe, avertizează ecologiștii, vizitatorii fiind așteptați să consume aproximativ 7 tone de picioare de broască într-un singur weekend, scrie Politico.

Motivul de îngrijorare se concentrează pe faptul că majoritatea broaștelor pe care miile de vizitatori le vor putea mânca sunt importate din țări din Asia de Sud-Vest și Asia de Sud-Est, au precizat ecologiștii.

„Numai pentru acest eveniment, sunt capturate până la 350.000 de broaște, în special din Indonezia și Turcia, unde populațiile de broaște sunt deja în declin alarmant” , a declarat Charlotte Nithart, reprezentantă a organizației nonguvernamentale franceze „Robin des Bois” , într-un comunicat de presă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„În UE, un astfel de jaf al naturii, dublat de metode de ucidere atât de crude, nu ar fi permis, astfel încât consecința logică trebuie să fie oprirea importurilor” , a adăugat Charlotte Nithart.

Sandra Altherr, de la organizația germană Pro Wildlife, a afirmat, în același comunicat, că uciderea acestor amfibieni este o practică inutilă. „Oare știu vizitatorii că pentru gustările lor, broaștele sunt amputate de vii în cealaltă parte a lumii?” , a spus Sandra Altherr.

Franța importă zeci de tone de picioare de amfibieni în fiecare an, potrivit statisticilor comerciale. Târgul din Vittel, care se desfășoară în acest weekend, a ajuns la cea de-a 49-a ediție.

Citește și
FOTO. Noi fotografii cu Prințul Louis, care sărbătorește cinci ani, au fost făcute publice de Casa Regală a Marii Britanii

Meghan Markle vorbește despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Ce a transmis ducesa

Elon Musk îi răspunde lui Stephen King: „Am donat 100 milioane Ucrainei, tu cât ai donat?”