• Venețienii s-au trezit duminică dimineață cu o priveliște neobișnuită, deoarece apa din canalul central al orașului părea să fi devenit verde fluorescent.
  • Autoritățile locale au colectat probe de apă și au deschis o anchetă de urgență.
  • Utilizatorii de social media au spus că imaginile care au apărut amintesc de cascadoria din 1968 a artistului argentinian Nicolás García Uriburu, care a vopsit apele Marelui Canal în verde pentru a sensibiliza publicul cu privire la problemele ecologice.

Apa de pe Canal Grande din Veneția a devenit verde fosforescent duminică în zona din apropierea podului Rialto, iar autoritățile încearcă să identifice cauza, au declarat pompierii din Italia, scrie BBC.

Agenția regională pentru protecția mediului a primit mostre din apa cărei culoare s-a modificat și lucrează pentru a identifica substanța care a provocat această schimbare, a spus departamentul într-un mesaj pe Twitter.

Prefectul din Veneția a convocat o întâlnire de urgență a forțelor de poliție pentru a înțelege ce s-a întâmplat și a studia eventualele contramăsuri, a informat agenția de presă Ansa.

Incidentul vine după o serie de episoade recente din Italia, în care grupurile ecologiste au colorat monumente, inclusiv folosind cărbune vegetal pentru a înnegri apele fântânii Trevi din Roma, într-un protest împotriva combustibililor fosili.

Cu toate acestea, spre deosebire de cazurile anterioare, niciun grup de activiști nu s-a prezentat pentru a-și revendica responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat la Veneția.

Citește și

Festivalul de Film de la Cannes 2023. Lista completă a câștigătorilor Palme d’Or

FOTO|VIDEO. Smiley și Gina Pistol au spus „Da“: primele fotografii de la nuntă

FOTO. Mercedesul lui Lewis Hamilton a atârnat pe lângă ferestrele unui hotel, în timp ce superstarul Formulei 1 se uita la el