• Mildred Kirschenbaum, 100 de ani, are aproape 100.000 de followeri pe Instagram. Pagina este administrată de fiica sa, pe contul @glkirschenbaum.
  • Influencerița centenară îi învață pe tineri cum să ducă o viață lungă și sănătoasă.
  • Mildred a publicat și o carte cu sfaturi despre cum ar trebui să-ți trăiești viața.

Mildred Kirschenbaum, influenceriță de 100 de ani, având aproape 100.000 de followeri pe Instagram, a povestit un episod din viața ei care explică foarte bine prin ce trec centenarii, scrie Business Insider.

Aflată la aeroport, nu a înțeles de ce apărea drept „copil însoțit” în sistem – dar a elucidat misterul cu agentul ei de travel. Sistemul a dat eroare când și-a introdus anul nașterii – 1923, pe care i l-a modificat automat în 2023.

Mildred Kirschenbaum, care va împlini 101 ani în august, spune că a învățat să vadă partea comică din orice situație, lucru care o ține în viață, alături de alte trucuri pe care le împărtășește cu generația mai tânără, inclusiv cei 9 nepoți, în cartea sa „Mildred’s Mindset”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Iată cei 3 factori cheie ca să prinzi și tu suta de ani.

1. Nu sta supărat/ă prea mult timp

Mildred dă un exemplu foarte drag ei, descriindu-și răposatul soț drept „cel mai bun prieten”, chiar dacă „se certau în fiecare zi a săptămânii”: „Ne certam și apoi următoarea întrebare era „Vrei și salată la prânz?” și acolo se încheia cearta”.

Mildred a mărturisit și că a fost o „mamă dură” cu fiica ei, Gayle, și și-a cerut iertare de la ea recent – și a primit-o.

2. Umorul te ține în viață; cu atât mai mult dacă e negru

Centenara spune că a avut mereu un umor negru, învăluit de autoironie, care i-au ușurat traseul prin viață.

Mildred a povestit un episod în care și-a sunat fiica, așa cum face de 10 ori pe zi, și i-a spus „să o îngroape cu tot cu telefon când va muri, ca să o mai poată suna de dincolo”.

3. Călătorește

Principiul lui Mildred, spune ea, e foarte simplu: „Călătorește, chiar dacă ai nevoie de scutec”.

În ciuda greutăților cu care „vine” suta de ani, Mildred spune că nu trebuie să lași vârsta să te oprească din a face lucrurile pe care ți le dorești.

„Nu mai am la fel de multă putere în mâini, nu-mi pot ridica bagajele. Dar străinii sunt mereu dornici să mă ajute”, spune Mildred.

Mildred a fost recent în India – pentru a doua oară. „Am zburat până în Himalaya”, a spus ea. Mildred a mers în Marea Britanie în 2023 și în Mexic la începutul acestui an.

Citește și