• Aeroportul din Las Vegas testează un sistem în care clienţii împreună cu bagajele lor sunt verificaţi cu ajutorul unui sistem de auto-screening.
  • Echipamentul cu aspect futurist arată ca o maşină de imagistică prin rezonanţă magnetică medicală şi utilizează lumina ultravioletă pentru a distruge germenii.
  • În funcţie de rezultatele testului de la Las Vegas, sistemul ar putea fi implementat şi în alte aeroporturi.

Aeroportul din Las Vegas testează un sistem în care clienţii împreună cu bagajele lor sunt verificaţi cu ajutorul unui sistem de auto-screening. Concret, este vorba despre un tunel care foloseşte tehnica modernă pentru a-i scana pe oameni, dar şi bagajele lor, fără intervenţia unor angajaţi.

Benzile de auto-screening au fost montate miercuri pe Aeroportul Internaţional Harry Reid din Las Vegas, potrivit AP. Benzile au un ecran cu instrucţiuni în limba engleză. Echipamentul cu aspect futurist arată ca o maşină de imagistică prin rezonanţă magnetică medicală şi utilizează lumina ultravioletă pentru a distruge germenii.

Călătorii intră într-o cabină de sticlă unde se realizeză scanarea corpului. Tehnologia performantă identifică toate lucrurile ascunse în buzunar, iar călătorii nu sunt nevoiţi să-şi scoată pantofii. Toată procedura ţine, în medie 10 minute, în timp ce la sistemul clasic este vorba despre aproximativ 30 de minute.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

În funcţie de rezultatele testului de la Las Vegas, sistemul ar putea fi implementat şi în alte aeroporturi.

Citește și