• Mildred Kirschenbaum, 100 de ani, are aproape 100.000 de followeri pe Instagram. Pagina este administrată de fiica sa, pe contul @glkirschenbaum.
  • Influencerița centenară îi învață pe tineri cum să ducă o viață lungă și sănătoasă.
  • Mildred a publicat și o carte cu sfaturi despre cum ar trebui să-ți trăiești viața.

Mildred Kirschenbaum, influenceriță de 100 de ani, având aproape 100.000 de followeri pe Instagram, a povestit un episod din viața ei care explică foarte bine prin ce trec centenarii, scrie Business Insider.

Aflată la aeroport, nu a înțeles de ce apărea drept „copil însoțit” în sistem – dar a elucidat misterul cu agentul ei de travel. Sistemul a dat eroare când și-a introdus anul nașterii – 1923, pe care i l-a modificat automat în 2023.

Mildred Kirschenbaum, care va împlini 101 ani în august, spune că a învățat să vadă partea comică din orice situație, lucru care o ține în viață, alături de alte trucuri pe care le împărtășește cu generația mai tânără, inclusiv cei 9 nepoți, în cartea sa „Mildred’s Mindset”.

Recomandări

BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ
82 DE LIDERI CER ELIBERAREA UCRAINEI
NOAH SCRIE ISTORIE PENTRU DISNEY
10 CANDIDAȚI VOR SCAUNUL LUI DRULĂ

Iată cei 3 factori cheie ca să prinzi și tu suta de ani.

1. Nu sta supărat/ă prea mult timp

Mildred dă un exemplu foarte drag ei, descriindu-și răposatul soț drept „cel mai bun prieten”, chiar dacă „se certau în fiecare zi a săptămânii”: „Ne certam și apoi următoarea întrebare era „Vrei și salată la prânz?” și acolo se încheia cearta”.

Mildred a mărturisit și că a fost o „mamă dură” cu fiica ei, Gayle, și și-a cerut iertare de la ea recent – și a primit-o.

2. Umorul te ține în viață; cu atât mai mult dacă e negru

Centenara spune că a avut mereu un umor negru, învăluit de autoironie, care i-au ușurat traseul prin viață.

Mildred a povestit un episod în care și-a sunat fiica, așa cum face de 10 ori pe zi, și i-a spus „să o îngroape cu tot cu telefon când va muri, ca să o mai poată suna de dincolo”.

3. Călătorește

Principiul lui Mildred, spune ea, e foarte simplu: „Călătorește, chiar dacă ai nevoie de scutec”.

În ciuda greutăților cu care „vine” suta de ani, Mildred spune că nu trebuie să lași vârsta să te oprească din a face lucrurile pe care ți le dorești.

„Nu mai am la fel de multă putere în mâini, nu-mi pot ridica bagajele. Dar străinii sunt mereu dornici să mă ajute”, spune Mildred.

Mildred a fost recent în India – pentru a doua oară. „Am zburat până în Himalaya”, a spus ea. Mildred a mers în Marea Britanie în 2023 și în Mexic la începutul acestui an.

Citește și