• Ieri a fost Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor la Dezastre, iar astfel un studiu sociologic a fost realizat de IRES pentru UNSAR.
  • Doar 11% dintre români pot face față financiar în caz de dezastru.
  • 80% dintre români spun că locuințele lor sunt sigure și tot 80% știu cum să se protejeze de cutremure.
  • Doar 30% din români dețin un kit de prim-ajutor.

De Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor la Dezastre, românii au fost întrebați dacă sunt pregătiți financiar pentru cazul în care un dezastru are loc în România, iar răspunsurile i-au șocat pe organizatorii sondajului.

Doar unul din 10 români spune că poate face față financiar în cazul în care ar trebui să plătească pentru a-și repara bunurile afectate de dezastre.

„România este una dintre țările europene cele mai expuse la dezastre și readucem în prim-plan importanța existenței unor soluții de protecție financiară dedicate proprietăților de locuințe” spune Alexandru Ciuncan, directorul UNSAR care a solicitat efectuarea sondajului.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

80% dintre români cred în siguranța casei lor

8 din 10 români spun că locuințele lor sunt atât de sigure încat un cutremur nu are cum să le distrugă. Tot 8 din 10 români spun că știu ce să facă în cazul unui cutremur ca să se protejeze, însă doar 3 din români dețin un kit de prim-ajutor pe care l-ar folosi în situația unui cutremur.

„O poliţă de asigurare facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie, acoperind la valoarea reală a locuinţei eventuale daune produse de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute – inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice”, a spus Alina Bărbulescu, pecialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Citește și: