• Legislația TikTok a fost inclusă într-un pachet de politică externă a SUA.
  • Pachetul va merge acum la Senatul SUA, unde este posibil să fie adoptat marți.
  • Președintele Joe Biden a declarat că va semna legislația TikTok odată ce aceasta va ajunge pe biroul său.

TikTok ar putea fi interzisă în SUA dacă proprietarul chinez al aplicației de socializare nu-și vinde participația, după ce Camera Reprezentanților a votat în favoarea acestei măsuri. Legislația TikTok a fost inclusă într-un pachet de politică externă a SUA, în cadrul căruia reprezentanții au aprobat trimiterea unui ajutor extern de 60,8 miliarde de dolari către Ucraina, precum și bani pentru Israel și Taiwan, anunță Sky News.

Pachetul va merge acum la Senatul SUA, unde este posibil să fie adoptat marți. Președintele Joe Biden a declarat că va semna legislația TikTok odată ce aceasta va ajunge pe biroul său.

În cazul în care proiectul de lege va deveni lege, proprietarul popularei aplicații de partajare de videoclipuri va avea la dispoziție nouă luni pentru a găsi un cumpărător, cu o posibilă prelungire de trei luni în timp ce o vânzare este în curs de desfășurare, sau se va confrunta cu o interdicție.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Un proiect de lege anterior, adoptat de Camera Deputaților luna trecută, ar fi acordat proprietarului ByteDance doar șase luni pentru a vinde. Compania va încerca probabil să conteste legea în instanță, argumentând că aceasta ar priva milioanele de utilizatori ai aplicației de drepturile lor în temeiul Primului Amendament, care protejează libertatea de exprimare.

Astfel de contestații în instanță ar putea întârzia semnificativ calendarul stabilit de Congres sau ar putea bloca intrarea în vigoare a legii. Într-o declarație, TikTok a spus: „Este regretabil faptul că Camera Reprezentanților se folosește de acoperirea unei importante asistențe externe și umanitare pentru a bloca încă o dată un proiect de lege de interzicere care ar călca în picioare drepturile de liberă exprimare a 170 de milioane de americani, ar devasta șapte milioane de afaceri și ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari la economia SUA, anual.”

Citește și