• Milioane de persoane au folosit ChatGPT de când a fost lansat în noiembrie 2022.
  • Microsoft a cheltuit miliarde de dolari pentru el și a fost adăugat la Bing luna trecută.
  • Acesta a precizat că politica sa de confidențialitate este acum accesibilă persoanelor înainte de a se înregistra pentru ChatGPT.

Accesul la chatbotul ChatGPT a fost restabilit în Italia, scrie BBC. Acesta a fost interzis de autoritatea italiană pentru protecția datelor la începutul lunii aprilie din cauza unor probleme legate de confidențialitate.

Producătorul acestuia, OpenAI, care este susținut de Microsoft, a declarat că a reușit să abordeze sau să clarifice” problemele ridicate. Acesta a precizat că politica sa de confidențialitate este acum accesibilă persoanelor înainte de a se înregistra pentru ChatGPT și că există un nou instrument pentru a verifica vârsta utilizatorilor.

Autoritatea italiană de protecție a datelor, cunoscută și sub numele de Garante, a restricționat temporar chatbotul și a lansat o investigație cu privire la presupusa încălcare a legii de către aplicația de inteligență artificială. Întrucât Garante a acuzat OpenAI că nu a verificat vârsta utilizatorilor ChatGPT, care se presupune că ar trebui să aibă cel puțin 13 ani, OpenAI a declarat că va oferi un instrument pentru a verifica vârsta utilizatorilor din Italia la înscriere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

OpenAI a explicat că va oferi, de asemenea, un nou formular pentru ca utilizatorii din Uniunea Europeană să își exercite dreptul de a se opune utilizării de către aceasta a datelor cu caracter personal pentru a-și antrena modelele.

Autoritatea italiană de reglementare a declarat pentru BBC că a salutat măsurile implementate de OpenAI”, dar a cerut și mai multă conformitate. În special, a spus purtătorul de cuvânt, în jurul implementării unui sistem de verificare a vârstei și planificării și desfășurării unei campanii de informare a italienilor despre ceea ce s-a întâmplat, precum și despre dreptul lor de a se opune prelucrării datelor lor personale pentru antrenarea algoritmilor”.

Garante a precizat că își va continua activitățile de investigare privind OpenAI, de asemenea, sub umbrela grupului de lucru ad-hoc care a fost înființat de către Comitetul european pentru protecția datelor”. Un purtător de cuvânt al OpenAI a declarat că apreciază colaborarea Garante și că va continua discuțiile constructive în curs.

Milioane de persoane au folosit ChatGPT de când a fost lansat în noiembrie 2022. Acesta poate răspunde la întrebări folosind un limbaj natural, asemănător celui uman și poate, de asemenea, să imite alte stiluri de scriere. Microsoft a cheltuit miliarde de dolari pentru el și a fost adăugat la Bing luna trecută. De asemenea, a declarat că va încorpora o versiune a tehnologiei în aplicațiile sale Office, inclusiv Word, Excel, Powerpoint și Outlook.

Citește și