• Împreună cu cel mic, familia îi dă indicații lui ChatGPT pentru a scrie povești pe care sa le citească înainte de ora de culcare.
  • „Poveștile înainte de culcare cu copilul meu de cinci ani sunt momentul preferat al zilei pentru soțul meu și pentru mine”, spune femeia.
  • Femeia spune că provocarea constă în a veni cu povești noi, așa că a folosit ChatGPT pentru a veni cu povești pentru fiul său.

O mamă folosește ChatGPT pentru a scrie povești pentru copilul său de 5 ani. Împreună cu cel mic, familia îi dă indicații lui ChatGPT pentru a scrie povești pe care sa le citească înainte de ora de culcare, scrie Insider.

„Poveștile de la culcare sunt un lucru important în casa noastră. Este, de asemenea, cea mai bună parte a zilei pentru soțul meu și pentru mine, deoarece putem petrece timp făcând ceva creativ cu fiul nostru”, spune femeia.


„Dar, deși am început cu povești frumoase și ușoare la culcare, se pare că am trecut foarte repede la o fază în care copilul nostru de 5 ani vine cu personaje, iar noi suntem apoi însărcinați să construim o poveste la culcare în jurul lor. În unele zile, este un amestec de Căpitanul America, Văduva Neagră, Luke Skywalker și Lionel Messi, iar în alte zile sunt povești cu Thanos, Spiderman, Scarlet Witch și Darth Vader”, a povestit aceasta.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA


„Oricât de mult îmi place să fiu creativă, mă găsesc adesea în situația de a veni cu noi povești în fiecare zi. În unele zile, folosesc intriga din Avengers și adaug un pic de Războiul Stelelor în ea. Iar în alte zile, merg pe calea clasică cu Cartea Junglei și Epoca de gheață și integrez personajele în intrigă.”


„Și astfel, am apelat la noul meu prieten pentru ajutor – ChatGPT. În calitate de jurnaliști, am fost cu toții nevoiți să înțelegem cum ne vor afecta viețile chatbots AI precum ChatGPT și Bard. Au argumente pro și contra, dar atunci când ChatGPT poate scrie o poveste care poate adormi copilul, iar acesta o adoră, este o situație în care toți au de câștigat.”, spune femeia.

Cum arată poveștile

Jurnalista povestește cum fiul său a spus că vrea povești despre Luke Skywalker, Darth Vader și despre el însuși. Atunci a dat câteva sugestii către ChatGPT și am văzut cum ochii fiului meu s-au luminat când povestea a fost creată în câteva secunde. „Wow, e ca prin magie”, a strigat el de bucurie.

Pentru cea de-a doua poveste i-au dat lui ChatGPT câteva detalii în plus. Am descris intriga și apoi au dat câteva detalii în plus despre personaje.
Acest lucru i-a ajutat să dea mai multă culoare poveștii și a făcut ca aceasta să fie o experiență și mai plăcută pentru cel mic. „Nu-i venea să creadă cum de acest robot știe atât de multe despre el.”, am mai spus mama.

Citește și