• LinkedIn a devenit cea mai recentă firmă de tehnologie care a eliminat posturi de muncă.
  • Platforma a închis 716 locuri din 20.000 de angajați.
  • Rețeaua, care se concentrează pe profesioniștii din mediul de afaceri, va elimina treptat și aplicația sa din China.

În ultimele șase luni, firme precum Amazon, Microsoft, LinkedIn, și Alphabet au anunțat concedieri, scrie CNN. Ryan Roslansky, directorul general al companiei LinkedIn, a declarat că această mișcare are ca scop eficientizarea operațiunilor firmei. „Având în vedere că piața și cererea clienților fluctuează mai mult și pentru a deservi mai eficient piețele emergente și în creștere, extindem utilizarea furnizorilor”, a scris Roslansky.

El a mai spus că schimbările vor duce la crearea a 250 de noi locuri de muncă, la care vor putea aplica angajații afectați de reducerile din echipele sale de vânzări, operațiuni și asistență.

După ce s-a retras în cea mai mare parte din China în 2021, aplicația rămasă, numită „InCareers”, va fi, de asemenea, eliminată treptat până la 9 august. „InCareers” acoperă doar piața chineză. Un purtător de cuvânt al LinkedIn a declarat că firma va păstra o prezență în China pentru a ajuta companiile care își desfășoară activitatea acolo să angajeze și să formeze angajați din afara țării. LinkedIn a fost singura mare platformă de social-media occidentală care operează în China.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Când a fost lansată în 2014, firma a fost de acord să respecte cerințele guvernului chinez pentru a putea funcționa acolo. La vremea respectivă, senatorul american Rick Scott a calificat această măsură drept „o împăcare grosolană și un act de supunere față de China comunistă”, într-o scrisoare adresată directorului general al LinkedIn, Ryan Roslansky, și șefului Microsoft, Satya Nadella.

Citește și