Concedieri în domeniul tehnologiei. LinkedIn elimină peste 700 de locuri de muncă și își închide activitatea în China

April 22, 2023, Japan: In this photo illustration a Linkedin logo seen displayed on a mobile phone. (Credit Image: © Stanislav Kogiku/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

În ultimele șase luni, firme precum Amazon, Microsoft, LinkedIn, și Alphabet au anunțat concedieri, scrie CNN. Ryan Roslansky, directorul general al companiei LinkedIn, a declarat că această mișcare are ca scop eficientizarea operațiunilor firmei. „Având în vedere că piața și cererea clienților fluctuează mai mult și pentru a deservi mai eficient piețele emergente și în creștere, extindem utilizarea furnizorilor”, a scris Roslansky.

El a mai spus că schimbările vor duce la crearea a 250 de noi locuri de muncă, la care vor putea aplica angajații afectați de reducerile din echipele sale de vânzări, operațiuni și asistență.

După ce s-a retras în cea mai mare parte din China în 2021, aplicația rămasă, numită „InCareers”, va fi, de asemenea, eliminată treptat până la 9 august. „InCareers” acoperă doar piața chineză. Un purtător de cuvânt al LinkedIn a declarat că firma va păstra o prezență în China pentru a ajuta companiile care își desfășoară activitatea acolo să angajeze și să formeze angajați din afara țării. LinkedIn a fost singura mare platformă de social-media occidentală care operează în China.

Când a fost lansată în 2014, firma a fost de acord să respecte cerințele guvernului chinez pentru a putea funcționa acolo. La vremea respectivă, senatorul american Rick Scott a calificat această măsură drept „o împăcare grosolană și un act de supunere față de China comunistă”, într-o scrisoare adresată directorului general al LinkedIn, Ryan Roslansky, și șefului Microsoft, Satya Nadella.

Citește și

Exit mobile version