• Mai mulți utilizatori și celebrități de pe Twitter și-au pierdut statutul de cont verificat joi, inclusiv Beyoncé, Papa Francis și Oprah Winfrey.
  • În cadrul noului program Twitter Blue, utilizatorii individuali pot plăti 8 dolari pe lună pentru o bifa albastră, în timp ce organizațiile plătesc mai mult de 1.000 de dolari lunar.
  • Mai mulți utilizatori și celebrități de pe Twitter și-au pierdut statutul de cont verificat joi.

Vineri a marcat prima zi întreagă în care au fost aplicate noile politici Twitter pentru conturile verificate – iar rezultatele nu au fost bune, scrie The Guardian. La douăzeci și patru de ore după ce bifele albastre au început să dispară din conturile de Twitter verificate anterior, pe site a dominat haosul, uzurparea identității și informațiile false dezlănțuite și puțini oameni care se înscriu pentru serviciul pe care schimbările trebuiau să îl promoveze.

Mișcarea a venit sub conducerea noului proprietar, Elon Musk, care s-a angajat să facă profitabilă firma de socializare care se luptă prin orice mijloace – în acest caz, încercând să-i oblige pe utilizatori să plătească pentru servicii de verificare care erau gratuite anterior. În cadrul sistemului inițial de verificare, aplicația avea aproximativ 400.000 de utilizatori verificați.

În cadrul noului program Twitter Blue, utilizatorii individuali pot plăti 8 dolari pe lună pentru o bifa albastră, în timp ce organizațiile plătesc mai mult de 1.000 de dolari lunar.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Elon ia și tot Elon dă. Ce se întâmplă cu Twitter

Mai mulți utilizatori și celebrități de pe Twitter și-au pierdut statutul de cont verificat joi, inclusiv Beyoncé, Papa Francis și Oprah Winfrey. Președintele Donald Trump – care nu a mai postat pe Twitter de când i s-a permis să se întoarcă pe platformă după ce a fost interzis – nu a fost, de asemenea, verificat.

Unii utilizatori celebri – inclusiv starul de baschet LeBron James, autorul Stephen King și William Shatner de la Star Trek – s-au angajat să nu se alăture Twitter Blue. Toți trei aveau încă cecuri albastre vineri, după ce Musk a spus că le-a plătit el însuși.

„Contul meu spune că m-am abonat la Twitter Blue. Nu am făcut asta. Contul meu de Twitter spune că am dat un număr de telefon. Și nici asta nu am făcut”, a scris Stephen King. „Ești binevenit namaste”, a răspuns Musk, care se pare că i-a dat-o autorului gratuit.

Citește și