• China acuză SUA de metode banditești după legea de interzicere a TikTok.
  • Camera Reprezentanților a aprobat legislația pentru restricționarea TikTok.
  • CEO-ul TikTok spune că va face orice pentru a-și proteja platforma.
  • Interzicerea TikTok ar pune în pericol 300.000 de locuri de muncă din SUA.

Camera Reprezentaților a aprobat legea care-i va proteja pe americani împotriva aplicațiilor controlate de „competitori străini”. Votul final a fost 352 pentru, 65 împotriva. Principala afectată e compania chineză ByteDance. Ori vinde Tiktok, ori platforma este interzisă în SUA. Proiectul de Lege merge la Senat.

„Dacă un aşa-zis pretext de securitate naţională poate fi folosit pentru a îndepărta companii performante din alte ţări, atunci nu poate fi vorba de echitate sau dreptate”, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze

Americanii justifică restricționarea – TikTok ar putea să-și bage nasul în alegerile lor de anul acesta așa cum au făcut-o în trecut cei de la Cambrige Analytica. Semnalul de alarmă a fost tras de Avril Haines, directorul de informații naționale. Americanii spun că nu e prima dată când TikTok se implica în alegerile lor și cred că chinezii au încercat deja să manipuleze alegerile de la jumătatea mandatului din 2022.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

În ultimii ani, am investit ca să-ți păstrăm datele în siguranță și platforma noastră liberă din calea manipulării din exterior. Și ne-am angajat să facem asta în continuare. Această legislație, dacă va deveni lege, va duce la banarea TikTok în Statele Unite. Chiar și sponsorii acestei legi au spus că ăsta e scopul lor. Această lege dă mai multă putere la câteva dintre celelalte companii de social media. De asemenea, va lua miliarde de dolari din buzunarele creatorilor și afacerilor mici.

„Nu este o încercare de a bana TikTok. Sunt bunica unor tineri. Înțeleg valoarea divertismentului, valoarea educațională, valoarea comunicării, valoarea business-ului. Nu este o încercare de a bana TikTok. Este o încercare de a face TikTok mai bun. X și 0. Un câștigător. Un câștigător”, a declarat Nancy Pelosi, membru, Camera Reprezentanților.

CEO-ul Tik Tok spune că va face tot ce-i stă în putință pentru a-și proteja platforma

China a denunţat joi metodele „banditeşti” ale SUA, după votul de miercuri din Congresul american care a întărit ameninţarea cu interzicerea aplicaţiei chineze TikTok în Statele Unite, în numele securităţii naţionale.

La rândul său, CEO-ul TikTok Shou Chew a dat asigurări miercuri seara într-un mesaj video că va face tot posibilul şi va folosi toate mijloacele legale pentru a apăra platforma, subliniind că interzicerea ei ar pune în pericol 300.000 de locuri de muncă din SUA.

China ar putea folosi aplicația de social media TikTok pentru a influența alegerile din SUA din 2024, a declarat directorul de informații naționale, Avril Haines, în cadrul unei audieri a comisiei de informații din Camera Reprezentanților.

Citește și