• Poate exista o linie fină între farsă și agresiune, spun experții.
  • Din cauza stadiului de dezvoltare, înțelegerea unei glume este dificilă pentru un copil.
  • Sarcasmul și ironia sunt de obicei înțelese de copiii care au între cinci și șase ani.

Ai tot văzut pe rețelele sociale părinți care fac farse copiilor, iar reacția celor mici nu e tocmai plăcută. Spargerea unui ou pe capul unui copil este una dintre cele mai recente tendințe de pe rețelele sociale. Din 25 august, hashtag-ul #eggcrackchallenge a strâns aproape 70 de milioane de vizualizări pe TikTok. Unii spun că a durut, alții izbucnesc în lacrimi sau chiar își împing sau își lovesc părintele. Totul în timp ce adulții râd în hohote.

„Avem de-a face cu o întoarcere a societății cu 180 de grade către o structură negativă de dominare și de umilire. Varianta cea mai plauzibilă pe care o să o auzim de la toți părinți este că este fun să avem de-a face cu ceva ce nu deteriorează psiho-emoțional copilul și că nu există nimic în neregulă în respectarea sau nerespectarea binelui superior al copilului. Atunci când respecți binele superior al copilului,  evident că nu este nimic în neregulă, doar că există o limită în a expune copilul?”, a spus Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Modul acesta de expunere a unui minor în spațiul virtual, spune Radu Leca, face deliciul unei categorii care este aspru pedepsită în toate colțurile lumii, și anume, a pedofililor.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Cu cât îți vei expune copilul mic la spațiul virtual, cu atât acești pedofili pedepsiți, dar nu îndeajuns din punctul meu de vedere, ar trebui să se tripleze pedeapsa, beneficiază de expunerea copilului tău și lor le face foarte mult bine”, a spus Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Citește și