• Semnele de verificare pe Twitter, notate printr-o bifă albastră lângă numele de cont al utilizatorului, au fost introduse în 2009.
  • Twitter a eliminat informațiile care făceau diferența între conturile sale verificate moștenite și abonații Twitter Blue.
  • Doar conturile unor utilizatori, printre care și The New York Times, și-au pierdut marcajul albastru „verificat”.

Șeful Twitter, Elon Musk, a dezvăluit că etichetele de verificare a conturilor vechi ale platformei de socializare vor fi eliminate până săptămâna viitoare, informează The Independent. Într-un interviu acordat BBC, șeful Tesla și SpaceX a declarat că bifele albastre moștenite de la Twitter „vor dispărea toate până săptămâna viitoare”.

La începutul acestei luni, Twitter a eliminat informațiile care făceau diferența între conturile sale verificate moștenite și abonații Twitter Blue, creând mai multă confuzie în rândul utilizatorilor. În urma modificărilor, a devenit imposibil să se facă distincția între conturile care au plătit pentru bifele albastre și cele ale căror conturi aveau insignele moștenite.

Musk declarase anterior că firma avea de gând să elimine bifele albastre de pe conturile utilizatorilor verificați moșteniți de la 1 aprilie, dar schimbările nu au avut încă loc pe scară largă. Modificările ar însemna că doar conturile care au plătit companiei 8 sau 11 dolari pe lună vor avea insigna.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Doar conturile unor utilizatori, printre care și The New York Times, și-au pierdut marcajul albastru „verificat” după ce compania de știri a declarat că nu se va înscrie pentru verificarea plătită. Doja Cat și-a pierdut, de asemenea, bifa albastră pe Twitter. Atunci când un fan a observat că Doja Cat nu mai are bifa albastră, spunându-i că „s-a terminat” pentru ea, cântăreața i-a răspuns, spunând: „Nu mai am încredere în ea. Doar fanii au bife albastre”.

Platforma de socializare se află în prezent în proces de eliminare a bifelor verificate de pe conturile vechi care nu vor plăti o taxă de 8 dolari pentru Twitter Blue. Miercuri, când șeful SpaceX a fost întrebat despre faptul că NYT și-a pierdut bifarea albastră, multimiliardarul ar fi spus: „Este o sumă mică de bani, așa că nu știu care este problema lor”.

„Am speranța că acesta poate fi mai degrabă un caz în care publicul alege narațiunea, în loc ca mass-media să aleagă narațiunea”, a declarat el pentru BBC.

Citește și: