• Erdogan i-a strâns mâna lui Musk cel mai recent la Cupa Mondială FIFA din 2022.
  • Înainte de aceasta, cei doi au avut o videoconferință în decembrie 2021 pentru a vorbi despre vehicule electrice și sateliți.
  • În februarie, când un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit Turcia și a ucis peste 50.000 de persoane, guvernul a redus accesul la Twitter, precum și la TikTok, pentru o scurtă perioadă de timp.

Elon Musk a apărat decizia platformei Twitter de a restricționa accesul la anumite conținuturi în Turcia, cu o zi înainte de alegerile din această țară. Ca răspuns la un proces legal și pentru a ne asigura că Twitter rămâne disponibil pentru populația Turciei, am luat măsuri pentru a restricționa astăzi accesul la anumite conținuturi în Turcia”, a declarat Twitter Global Government Affairs cu o zi înainte de alegerile din Turcia, scrie The Epoch Times.

I-am informat pe titularii de conturi cu privire la această acțiune, în conformitate cu politica noastră. Acest conținut va rămâne disponibil în restul lumii”, a precizat contul. Matthew Yglesias, editorialist la Bloomberg, a comentat spunând: Guvernul turc a cerut Twitter să își cenzureze oponenții chiar înainte de alegeri, iar @elonmusk s-a conformat – ar trebui să genereze câteva rapoarte interesante despre Twitter Files”.

În replică, Musk a scris: Alegerea este ca Twitter să fie restricționat în întregime sau să se limiteze accesul la unele tweet-uri. Pe care o vrei?”. Un utilizator de Twitter a răspuns la conversație, spunând: Nu, nu, nu. Vă dați seama că limitați discursul vocilor din Turcia pe baza definițiilor guvernamentale, nu-i așa? Știți, întreaga premisă de care erați îngrijorați atunci când guvernul SUA făcea același lucru în dosarele Twitter…”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Duminică, alegătorii din Turcia aleg atât președintele, cât și parlamentul pentru un mandat de cinci ani. Ei vor decide dacă îl vor realege sau îl vor demite pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan. El se află în această funcție din 2014, iar înainte de aceasta, a fost prim-ministru din 2003. Pentru a câștiga președinția, un candidat trebuie să obțină mai mult de 50% din voturile exprimate. În caz contrar, va avea loc un tur de scrutin pe 28 mai, care se va desfășura între cei doi candidați principali, care sunt Erdogan și liderul opoziției, Kemal Kilicdaroglu. De asemenea, cetățenii turci vor vota pentru 600 de membri ai parlamentului.

Citește și