• Șeful Twitter aduce pe Twitter funcții asemănătoare cu WhatsApp.
  • Angajatul Twitter a postat o captură de ecran a unui tablou de bord Android pentru a-și susține afirmațiile.
  • Din captura de ecran, se pare că WhatsApp i-a accesat microfonul în fundal de la ora 4:20 dimineața până la 6:53 dimineața.

Elon Musk spune că nu se poate avea încredere în WhatsApp, după ce un inginer de la Twitter a afirmat că aplicația de mesagerie instantanee i-a folosit microfonul în fundal în timp ce dormea. Angajatul Twitter a postat, de asemenea, o captură de ecran a unui tablou de bord Android pentru a-și susține afirmațiile. Musk, răspunzând la tweet, a scris că platforma nu poate fi de încredere, scrie India Today.

Pe de altă parte, șeful Twitter aduce pe Twitter funcții asemănătoare cu WhatsApp, inclusiv apeluri vocale și video. Inginerul Twitter, pe nume Foad Dabiri, a distribuit pe Twitter captura de ecran a unui tablou de bord Android. Din captura de ecran, se pare că WhatsApp i-a accesat microfonul în fundal de la ora 4:20 dimineața până la 6:53 dimineața.

Dabiri a scris pe Twitter:WhatsApp a folosit microfonul în fundal, în timp ce dormeam și de când m-am trezit la ora 6 dimineața (și asta este doar o parte din cronologie!) Ce se întâmplă?” Tweetul a primit și un răspuns din partea lui Elon Musk, care a scris: WhatsApp nu este de încredere”. Cu toate acestea, există mai multe detalii în această poveste.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Clarificări din partea WhatsApp

WhatsApp, într-un tweet, a clarificat situația și a scris că problema a apărut din cauza unui bug din android care atribuie greșit informațiile din tabloul lor de bord de confidențialitate”. Telefonul pe care îl avea utilizatorul era Google Pixel, iar WhatsApp spune că a cerut Google să investigheze problema și să ofere o soluție. Într-un alt tweet, WhatsApp a adăugat că utilizatorii săi au control total asupra setărilor microfonului și că microfonul poate fi accesat doar atunci când un utilizator efectuează un apel sau înregistrează o notă vocală sau video.

În tweet-ul companiei se poate citi: În ultimele 24 de ore, am fost în contact cu un inginer Twitter care a postat o problemă cu telefonul său Pixel și WhatsApp. Credem că este vorba despre un bug pe Android care atribuie greșit informații în Tabloul de bord de confidențialitate și am cerut Google să investigheze și să remedieze.”

Utilizatorii au control deplin asupra setărilor microfonului lor Odată ce li s-a acordat permisiunea, WhatsApp accesează microfonul doar atunci când un utilizator efectuează un apel sau înregistrează o notă vocală sau video – și chiar și atunci, aceste comunicări sunt protejate de criptarea end-to-end, astfel încât WhatsApp nu le poate auzi.”

Citește și