- Meta a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.
- Înțelegerea, care este supusă aprobării unui judecător federal, a fost dezvăluită joi seara târziu într-un document depus la tribunal. Acesta acoperă până la 280 de milioane de utilizatori Meta.
- Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.
Compania-mamă a Facebook, Meta, a acceptat o înţelegere de 725 de milioane de dolari în procesul colectiv din Statele Unite, în care este acuzată că a permis unor terţi să acceseze datele personale ale utilizatorilor.
Advertisment
Înţelegerea este „cea mai mare recuperare obţinută vreodată într-o acţiune colectivă privind confidenţialitatea datelor şi cea mai mare sumă plătită vreodată de Facebook pentru a rezolva o acţiune colectivă privată” , potrivit documentului.
Potrivit estimărilor reclamanţilor, „dimensiunea clasei” , numărul total de persoane afectate, este ,,în intervalul 250-280 de milioane” de persoane, scrie POLITICO.
Recomandări
Declaraţia mai trebuie să fie aprobată de tribunalul din San Francisco la care a fost depusă, o audiere fiind programată pentru luna martie a anului viitor.
Utilizatorii Facebook au dat în judecată compania în 2018, solicitând despăgubiri pentru acuzaţiile potrivit cărora gigantul social media ar fi partajat datele lor personale cu terţi.
Printre acestea s-a numărat celebra firmă britanică de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a fost legată de campania prezidenţială de succes a lui Donald Trump din 2016.
Partenerii noștri