• Radioul public american NPR a anunţat că „conturile sale nu vor mai fi active pe Twitter” .
  • Jurnaliştii reţelei, precum şi posturile de radio membre ale acesteia, „pot decide la rândul lor dacă vor să rămână pe platformă” .
  • Contul de Twitter al postului NPR are 8,8 milioane de urmăritori.

Radioul public american NPR a anunţat că conturile sale nu vor mai fi active pe Twitter” , după ce platforma lui Elon Musk l-a catalogat drept media finanțat de stat” , apoi media finanţată din fonduri guvernamentale „, măsuri care ne subminează credibilitatea” , scrie BBC și Politico.

Conturile NPR ca organizaţie nu vor mai fi active pe Twitter, deoarece platforma întreprinde acţiuni care ne subminează credibilitatea, sugerând în mod fals că nu suntem independenţi din punct de vedere editorial” , a anunţat radioul într-un comunicat.

O purtătoare de cuvânt a radioului a spus că jurnaliştii reţelei, precum şi posturile de radio membre ale acesteia, pot decide la rândul lor dacă vor să rămână pe platformă” .

Noi nu ne punem jurnalismul pe platforme care şi-au demonstrat interesul de a ne submina credibilitatea şi înţelegerea de către public a independenţei noastre editoriale” , adaugă NPR, al cărui cont principal pe Twitter are 8,8 milioane de urmăritori.

Radioul a protestat săptămâna trecută după ce a fost catalogat „media afiliată statului american” de către reţeaua socială a lui Elon Musk, etichetă care îl pune pe acelaşi plan cu conturile RT sau Sputnik pentru Rusia.

Ulterior, Twitter şi-a schimbat menţiunea pentru a califica NPR ca organism finanţat de guvern” , o etichetă adăugată de asemenea postului britanic BBC.

Fondat în 1970 şi foarte cunoscut în Statele Unite, NPR este finanţat în principal prin publicitate şi sponsorizare, precum şi prin participarea posturilor de radio membre ale reţelei sale.

Schimbarea etichetării pentru NPR a intervenit la câteva zile după ce reţeaua socială a scos certificarea cotidianului New York Times.

NPR şi New York Times sunt media larg urmărite şi respectate în Statele Unite, dar considerate ca prea de stânga de o parte a conservatorilor.

Elon Musk a asigurat miercuri într-un interviu la BBC că gestionarea Twitter este comparabilă cu montagnes russes” şi a recunoscut multe greşeli” , la şase luni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari.

Citește și:

Elon Musk spune că BBC este „printre cele mai puțin părtinitoare” publicații, într-o dispută pe Twitter

Twitter „nu mai există”, iar Elon Musk se apropie de o nouă aplicație: X Everything App

Elon Musk a dezvăluit când vor fi eliminate bifele albastre de verificare de pe Twitter