• Primăria Voluntari a înființat propria televiziune
  • Recent, a reușit să achiziționeze și un cunoscut post de radio
  • Metropola TV a primit 2 milioane din bugetul oraşului Voluntari
  • Noul trust media are peste o sută de angajaţi
  • Studiourile Metropola TV sunt în incinta Casei Presei
  • Bugetul pentru 2020 a oraşului Voluntari este de 98 de milioane de lei
  • Orașul Voluntari este condus de 20 de ani de Florentin Pandele

Primăria unei localități de lângă București cheltuie voluntar milioane de lei ca să se dea pe ecran.

Voluntari și-a făcut propria Metropolă. Orăşelul de lângă Bucureşti, condus de 20 de ani de soțul fostei șefe de la capitală, Gabriela Firea, are acum și trust de presă. Primarul Pandele și Consiliul local au decis să bage bani în televiziune. Și-au cumpărat și un post de radio. O firmă înfiinţată de consiliul local a fost desemnată administrator.

98 de milioane de lei – cam 20 de milioane de euro – a fost bugetul orașului pe 2020. Două milioane de lei s-au dus pe televiziunea lansată în august – de patru ori mai mult decât pe cheltuielile cu sănătatea. Și, e adevărat, de 8 ori mai puțin decât pe cele cu BISERICA.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Metropola TV este în Voluntari în acte, dar își desfășoară activitatea în incinta Casei Presei. Ambițiile merg către acoperirea știrilor la nivel național. Ca să câștige privitori, primarul a amplasat panouri la intrarea în oraș. Unii le-au văzut, alții mai puțin. Dar înainte de Crăciun cui îi mai pasă de cum se împarte bugetul local.

Recent, pe lângă Metropola TV, orașul Voluntari a cumpărat și un post de radio. Sport Total FM se numește. Aceștia doresc să creeze un trust de presă puternic.