• Threads va ajunge și la utilizatorii din Uniunea Europeană pe 14 decembrie.
  • Întârzierea lansării Threads în UE a fost cauzată de ceea ce purtătorul de cuvânt al Meta, Christine Pai, a descris ca fiind „incertitudinea de reglementare viitoare”.
  • Nu este clar dacă au fost aduse modificări experienței de bază a Threads în UE pentru a se adapta normelor UE.

După ce a fost lansat în SUA și Marea Britanie în luna iulie a anului trecut, Threads va ajunge și la utilizatorii din Uniunea Europeană pe 14 decembrie. Meta nu a făcut încă un anunț oficial, alegând în schimb să actualizeze site-ul Threads cu un cronometru cu numărătoare inversă fără titlu (care nu va putea fi vizualizat în țările în care Threads este deja disponibil).

Utilizatorii europeni de Instagram pot căuta, de asemenea, termenul „bilet” în cadrul aplicației pentru a descoperi o invitație digitală la Threads, alături de un cod QR scanabil și o oră de lansare – care poate varia în funcție de țara în care se află utilizatorul, scrie The Verge.

Întârzierea lansării Threads în UE a fost cauzată de ceea ce purtătorul de cuvânt al Meta, Christine Pai, a descris ca fiind „incertitudinea de reglementare viitoare”, probabil cu referire la normele stricte din cadrul Legii privind piețele digitale (DMA) din cadrul blocului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Meta, alături de alți giganți tehnologici precum Microsoft și Apple, au fost desemnați în mod oficial în luna iulie ca gatekeepers ai platformei în conformitate cu această lege, obligându-i la noi reguli privind consimțământul utilizatorilor și protecția datelor. Nu este clar dacă au fost aduse modificări experienței de bază a Threads în UE pentru a se adapta la aceste reguli.

Citește și