• 9 din 10 dintre copiii români din Generaţia Alpha (cu vârste între 8 şi 14 ani) vor să devină propriul şef.
  • 29% cred că Inteligenţa Artificială va fi parte a viitoarelor lor locuri de muncă.
  • Antreprenor în educație: „Aspiră la mai bine”

9 din 10 dintre copiii români din Generaţia Alpha (cu vârste între 8 şi 14 ani) vor să devină propriul şef sau să dezvolte o mică afacere proprie în paralel cu ocupația principală şi doar 6% îşi doresc să lucreze pentru un angajator. Totodată, 29% cred că Inteligenţa Artificială va fi parte a viitoarelor lor locuri de muncă, arată rezultatele unui studiu realizat de Visa.

Ștefan Apăteanu, antreprenor în Educație, spune că generația Alpha aspiră la mai bine. „Antreprenoriatul îți aduce niște limite pe care tu le impui. Cu alte cuvinte, lasă loc creativității. Neavând propriul șef, poate fi cumva ademenitor pentru majoritatea tinerilor din ziua de azi, care se gândesc că au libertatea de a face ce vor și de a ajunge acolo unde își doresc mai repede decât ceilalți.”

Ștefan Apăteanu: „Folosirea AI, fără îndoială, este iarăși un subiect foarte fierbinte în ziua de astăzi și este natural ca majoritatea să se gândească, vor că vor folosi instrumente care vor avea integrat acest tip de tehnologie.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Ca să faci mai mult, trebuie să să să fii dispus să investești foarte mult în educație, într-o serie de instrumente, într-o serie de resurse educaționale care nu sunt puse la dispoziție de către școală, dar de care ai nevoie pentru dezvoltarea profesională pe pentru viitor”, spune Ștefan Apăteanu.

Citește și