• Negociatorii Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord cu privire la primele norme globale privind Inteligența Artificială.
  • Rezultatul a fost obținut după un maraton de discuții cu ușile închise, prima sesiune durând 22 de ore înainte ca o a doua rundă să înceapă vineri dimineață.
  • Detaliile tehnice vor fi puse la punct în următoarele săptămâni.

Negociatorii Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord cu privire la primele norme globale privind Inteligența Artificială, deschizând calea pentru supravegherea legală a tehnologiei IA.

Negociatorii din Parlamentul European și din cele 27 de țări membre ale blocului au depășit diferențele cu privire la puncte controversate, inclusiv inteligența artificială generativă și utilizarea de către poliție a supravegherii prin recunoaștere facială, pentru a semna un acord politic provizoriu pentru Legea privind Inteligența Artificială, scrie AP.

„Deal!”, a scris pe Twitter comisarul european Thierry Breton cu puțin înainte de miezul nopții. „UE devine primul continent care stabilește reguli clare pentru utilizarea Inteligenței Artificiale.”

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
TELEGRAM SAU SIGNAL?
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
DJOKOVIC PIERDE RITMUL
500.000 DE ELEVI DAU EVALUĂRI NAȚIONALE

Oficialii au fost nevoiți să asigure o victorie politică pentru această legislație. Cu toate acestea, grupurile societății civile au primit-o cu răceală, în timp ce așteaptă detaliile tehnice care vor trebui să fie puse la punct în următoarele săptămâni. Aceștia au spus că acordul nu a mers suficient de departe în ceea ce privește protejarea oamenilor de răul cauzat de sistemele de Inteligență Artificială.

Parlamentul European va trebui să voteze asupra actului la începutul anului viitor, dar, odată cu încheierea acordului, aceasta este o formalitate, a declarat vineri pentru The Associated Press, Brando Benifei, un deputat italian care conduce eforturile de negociere ale organismului.

Citește și