• Threads și Instagram nu vor mai promova în feed-urile personalizate conținuturile politice.
  • Conţinutul politic nu va fi complet blocat, ci doar nu va mai fi „amplificat” de algoritm.
  • Instagram şi Threads vor oferi opţiuni prin care vei putea alege tipul de conținut.

Într-un an cu foarte multe alegeri în întreaga lume, două dintre platformele Meta nu vor mai promova în feed-urile personalizate conţinutul care are legătură cu politica.

Se elimină complet reclamele politice?

Conţinutul politic nu va fi complet blocat, ci doar nu va mai fi „amplificat” de algoritm, explică şeful Instagram. Utilizatorii vor putea vedea în continuare postările politice făcute de persoanele pe care le urmăresc, dar politica va dispărea din fluxurile care aduc postări din afara „bulei”. Asta înseamnă că postările politice nu vor mai apărea în secţiuni precum Explore şi Reels de pe Instagram şi nu vor mai fi sugerate de alţi utilizatori decât cei urmăriţi pe Threads.

Nu este clar cum exact diferenţiază din punct de vedere tehnic Meta postările politice de restul, însă, compania spune că are în vedere conţinutul legat de alegeri şi guverne.

Recomandări

DEZASTRU BUGETAR LA PATRU LUNI DIN 2024
CINE IA LOCUL 2
GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE

Alternativ, pentru cei care, totuşi, sunt interesaţi de politică pe cele două reţele sociale, atât Instagram, cât şi Threads, vor oferi opţiuni prin care utilizatorii să aleagă ca algoritmul să le scoată acest tip de conţinut în faţă.

Astfel, în mod implicit politica nu va mai fi recomanda pe Instagram şi Threads, dar utilizatorii pot găsi la Settings o opţiune care să includă şi politica printre recomandări.

Citește și