• Proprietarul aplicațiilor de dating Tinder și Hinge a anunțat că va înceta să mai opereze în Rusia, la mai bine de un an de la izbucnirea războiului din Ucraina.
  • „Match Group” a precizat că mărcile sale iau măsuri pentru a „restricționa accesul” la servicii.
  • Platformele se vor retrage complet de pe piața rusă până la 30 iunie.

Anunțul vine după ce multe companii globale au tăiat toate legăturile cu Rusia după invazia din februarie 2022. Compania americană a făcut anunțul în raportul său anual de marți, în care a mai adăugat că s-a „angajat să protejeze drepturile omului”, scrie BBC.

În săptămânile imediat următoare invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, numeroase firme, în mare parte occidentale, au anunțat că își suspendă activitățile în Rusia sau se retrag complet din această țară. Pe măsură ce presiunea din partea consumatorilor a crescut, McDonald’s, Coca-Cola, Starbucks și Heineken au anunțat că își reduc legăturile.

Match Group, ale cărui mărci includ și alte site-uri de întâlniri, precum „Plenty of Fish”, a făcut puține declarații publice cu privire la operațiunile sale din Rusia. Compania, care are peste 2.700 de angajați în întreaga lume, a semnalat totuși un impact negativ asupra afacerilor sale europene în martie 2022, potrivit agenției de presă Reuters. Match Group susține că Tinder este „cea mai populară aplicație din lume pentru a cunoaște oameni noi”.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Nu arată bine”

Acționarul Match a spus că prezența continuă a companiei în Rusia „nu arată bine”. „Nu este o imagine bună pentru un brand de încredere să continue operațiunile într-o națiune în care șeful statului a fost pus sub acuzare de Curtea Penală Internațională”, a declarat directorul executiv Jeff Perkins.

Alte firme de tehnologie, precum Netflix și Apple, au întrerupt operațiunile în această țară în 2022. Între timp, McDonalds a confirmat că va pleca definitiv și își va vinde restaurantele în luna mai. Lanțul de fast-food a deschis primul său restaurant în țară în 1990, mutarea ajungând să simbolizeze dezghețul tensiunilor din timpul Războiului Rece.

Săptămâna trecută, gigantul francez al băuturilor „Pernod Ricard” a declarat că „lucrează din greu pentru a găsi cea mai bună modalitate” de a opri exportul de mărci în Rusia, inclusiv ginul Beefeater și whisky-ul Jameson, după ce anterior a recunoscut că a reînceput exporturile.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina. Putin ar fi responsabil pentru crime de război în timpul războiului din Ucraina, care includ și deportarea ilegală a copiilor din Ucraina în Rusia.

Citește și