• Twitter a început să elimine bifele albastre prezente pe conturile verificate, unele dintre cele mai cunoscute personalități din lume pierzând semnul de verificare.
  • Papa Francisc, scriitoarea JK Rowling, fotbalistul Cristiano Ronaldo, rapperul american Jay-Z și vedetele de televiziune Ant&Dec și-au pierdut marcajul albastru pe rețeaua de socializare.
  • Singurele bife albastre rămase vor fi cele ale celor care au un abonament Twitter Blue, care costă până la 11 lire sterline pe lună în Marea Britanie, sau ale celor care sunt afiliați la companie.

Twitter a început să elimine bifele albastre prezente pe conturile verificate, unele dintre cele mai cunoscute personalități din lume pierzând semnul de verificare, scrie Sky News.

Papa Francisc, scriitoarea JK Rowling, fotbalistul Cristiano Ronaldo, rapperul american Jay-Z și vedetele de televiziune Ant&Dec și-au pierdut marcajul albastru pe rețeaua socială, alături de partidele laburist și cel conservator.

Singurele bife albastre rămase vor fi cele ale celor care au un abonament Twitter Blue, care costă până la 11 lire sterline pe lună în Marea Britanie, sau ale celor care sunt afiliați ai companiei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Conturile cu bife de culori diferite vor rămâne- auriu indică faptul că sunt o afacere verificată, în timp ce gri înseamnă că reprezintă un guvern, o organizație multilaterală sau un oficial.

Acest lucru pune capăt unuia dintre cele mai tumultoase elemente ale conducerii Twitter de către Musk, de la controversata preluare a acestuia, în valoare de 44 de miliarde de dolari, în octombrie anul trecut.

Una dintre primele decizii majore ale lui Musk a fost aceea de a permite utilizatorilor să plătească pentru o bifă, declarând „puterea poporului”. Această mișcare s-a întors împotriva sa, lăsând platforma inundată de conturi care pretind a fi brand-uri, celebrități și politicieni.

Musk a declarat de mult timp că schimbările au fost în vederea eliminării complete a așa-numitelor bife albastre „moștenite”, pe care Twitter le-a introdus la scurt timp după lansarea sa pentru a ajuta oamenii să știe care conturi sunt legitime.

Citește și