• Creșterea temperaturii globale se simte din ce în ce mai tare, atât la nivel locat cât și la nivel global, totul din cauza crizei climatice.
  • Prezența fenomenului „El Nino” este un factor important în creșterea temperaturii globale.
  • Criza climatică a avut un impact major în ultimii ani, de la topirea ghetarilor din nord la încediile naturale din America și Australia.

Primele date arată că temperaturile din iunie au atins recorduri maxime înainte de El Niño, despre care experții spun că va avea un efect semnificativ în încălzirea globală, scrie The Guardian.

Temperaturile globale au accelerat luna aceasta până la niveluri record, fiind un semn de rău în criza climatică, înainte de „El Niño” care se apropie și care ar putea face ca 2023 să devină cel mai cald an înregistrat vreodată.

Cât de tare se simte criza climatică

Temperaturile medii globale preliminare înregistrate până în prezent în luna iunie sunt cu aproape 1°C peste nivelurile înregistrate anterior pentru aceeași lună.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

În timp ce luna nu este încă completă și s-ar putea să nu stabilească un nou record pentru luna iunie, oamenii de știință din domeniul climei spun că urmează un model de consolidare a încălzirii globale care ar putea face ca acest an să fie numit cel mai cald înregistrat vreodată, depășind 2016.

Condițiile de încălzire pe termen lung cauzate de arderea combustibililor fosili vor primi probabil un nou impuls de căldură prin intermediul „El Niño”, un fenomen care se repetă în mod natural, în care secțiuni ale Oceanului Pacific se încălzesc, provocând de obicei o creștere a temperaturilor în întreaga lume.

Mika Rantanen, un meteorolog finlandez, a declarat că vârful de căldură de până acum în luna iunie este extraordinar și că este destul de sigur că va duce la o lună cu temperaturi record.

Citește și: