• Valul de caniculă a revenit în Europa. Sunt peste 40 de grade Celsius în Franța.
  • Este cod roșu de căldură în 16 orașe din Italia, iar insula Elba a fost evacuată.
  • În Ucraina, temperaturile extreme vor fi la granița cu România.

Jumătatea sudică a Franței este afectată de caniculă. Pe Coasta de Azur s-au înregistrat până acum cele mai călduroase temperaturi, de 43 de grade Celsius. În zona orașului Lyon și la sud de acesta este cod roșu de caniculă și vreme extremă. Alte 18 districte ale Franței se află sub avertizare meteo de arșiță și temperaturi extreme.

În zona orașelor Roma, Florența și Bologna din Italia sunt prognozate 38 de grade Celsius. Insula Elba a Italiei este cuprinsă de flăcări. Incendiile de vegetație au forțat 700 de locuitori și turiști să evacueze zona. 

Polonia se confruntă și ea cu fenomene extreme. În unele regiuni, în special în nordul țării și în centru, temperatura trece de 30 de grade. Doctorii îi avertizează pe cei cu probleme de sănătate să nu iasă din casă în plină caniculă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Săptămâna aceasta vremea din Ungaria nu reprezintă un pericol pentru cetățeni. Temperatura medie atinge acolo 30 de grade Celsius. Sâmbătă, temperaturile maxime din Ungaria vor atinge o temperatură de 35 de grade Celsius, mai ales în estul țării, în zona graniței cu România.

Citește și: