• Inundațiile au tranformat străzile din Tulcea în râuri, iar pompierii au intervenit ca să salveze zeci de oameni din mașini.
  • O tornadă de foc arde pădurile dintre statele California și Nevada, iar flăcările au peste 6 metri înălțime și s-au extins pe 300 km²
  • Ploile din Beijing au obligat autoritățile să evacueze 52.000 de oameni.

Străzile din Tulcea s-au transformat în râuri, în câteva minute după ce a început ploaia. Canalizarea nu a mai făcut față, iar mașinile au fost luate de apă și plimbate zeci de metri pe străzi, scrie ObiectivBr.

Pompierii au intervenit ca să salveze zeci de oameni din mașinile blocate și ca să scoată apă din curțile tulcenilor. Luați de ape au fost și locuitorii din Brăila, unde străzile au fost acoperite de apă după o ploaie torențială.

Care este situația în restul lumii

Chinezii sunt și mai loviți. E a patra zi de ploi puternice în Beijing. Peste 52.000 de oameni au fost evacuați, cel puțin 11 chinezi au murit și alți 27 sunt dați dispăruți. E cea mai gravă furtună care a lovit nordul Chinei în ultimii 10 ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Americanii se confruntă cu un incendiu masiv care a provocat tornade de foc. Incendiul, denumit „York Fire”, a izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute, într-o regiune dintre statele americane California și Nevada. Focul s-a extins, iar până acum arde pădurile din peste 300 de kilometri pătraţi. Sute de pompieri se luptă ca să stingă focul, care arde specia de copaci denumită Joshua, celebră în vestul american.

Incendii de vegetație sunt și în Portugalia – țară pentru care Ministerul de Externe a emis o atenționare de călătorie.

Citește și: