• Incendiile naturale continuă în Canada și afectează aerului în toată zona Americii de Nord și se simt până în Marea Britanie.
  • Serviciul Național de Meteorologie din SUA a precizat că au fost emise alerte privind calitatea toxică a aerului până la miezul nopții.
  • Au fost anulate zborurile și diferite evenimente sportive și culturale din America de Nord.

Imaginile din satelit au surprins o zonă de fum care se întinde în Marea Britanie și care pare să provină de la incendiile naturale din Canada, scrie Sky News.

Peste 100 de milioane de americani au fost avertizați să nu petreacă mult timp în aer liber și să poarte o mască pe fondul unor noi alerte privind calitatea aerului. Pozele care par apocaliptice care au apărut pe internet în ultimele zile au stârnit reacții la scară larga.

Ce avertismente dau meteorologii

Meteorologii din SUA au avertizat că aproape o treime dintre americani se vor confrunta joi cu o calitate slabă a aerului, deoarece fumul provenit din incendiile de vegetație din Canada umple cerul din vestul mijlociu și estul țării, provocând condiții nesănătoase și, în unele locuri, periculoase.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Serviciul Național de Meteorologie din SUA a precizat că au fost emise alerte privind calitatea aerului din Wisconsin și nordul Illinois până în Michigan, și se întinde până la New York și coasta de est.

Sursă: Sky News

Aceste evenimente au dus la anularea unor evenimente sportive și culturale, cum ar fi cazul actriței britanice Jodie Comer care și-a întrerupt spectacolul de pe Broadway după ce a avut dificultăți de respirație. Iar multe zboruri au fost anulate.

Peste 100 de milioane de americani au fost avertizați să nu petreacă mult timp în aer liber și să poarte o mască, dacă este necesar, pentru a evita problemele respiratorii, iar copiii și persoanele în vârstă au fost îndemnați să reducă la minimum sau să evite activitățile obositoare.

„Luați măsuri de precauție azi. Dacă aveți probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul, reduceți timpul petrecut în aer liber”, a declarat primarul orașului New York, Eric Adams.

Citește și: