• Deși ploaia s-a oprit în zonele cele mai afectate din Germania, Belgia și Olanda, furtunile și ploile au persistat în alte părți din vestul și centrul Europei.
  • S-au produs inundații sâmbătă seară în zona de frontieră germano-cehă, în sud-estul Germaniei și în Austria.
  • Angela Merkel: Este șocant. Aproape aș spune că limba germană abia are cuvinte pentru a descrie devastarea care a fost provocată.

Cancelarul german Angela Merkel a promis ajutor financiar și o atenție politică sporită în urma inundațiilor din Europa Centrală, soldate cu moartea a peste 180 de oameni.

Localitatea Schuld, vizitată de cancelarul german, a scăpat fără pierderi de vieți omenești, potrivit primarului. Dar numărul morților în zona Ahrweiler a urcat la 112.

Am venit astăzi, la Schuld, împreună cu guvernatorul, pentru a clarifica faptul că noi, ca autoritate federală, vrem, desigur, să avem o imagine reală a ceea ce este, trebuie să spun, o situație suprarealistă, fantomatică. Este șocant. Aproape aș spune că limba germană abia are cuvinte pentru a descrie devastarea care a fost provocată”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În landul vecin, Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, 46 de persoane au fost confirmate decedate, inclusiv patru pompieri. Merkel a declarat că autoritățile vor lucra pentru a readuce situația la normal, iar cabinetul său va aproba miercuri un program de ajutor financiar pe termen mediu și lung.

Din fericire, Germania este o țară care poate gestiona acest lucru din punct de vedere financiar. Germania este o țară puternică și vom rezista acestei forțe a naturii pe termen scurt – dar și pe termen mediu și lung, printr-o politică care acordă mai multă atenție naturii și climatului decât am făcut-o în ultimii ani. Și asta va fi necesar”, a mai spus Merkel.

Deși ploaia s-a oprit în zonele cele mai afectate din Germania, Belgia și Olanda, furtunile și ploile au persistat în alte părți din vestul și centrul Europei. S-au produs inundații sâmbătă seară în zona de frontieră germano-cehă, în sud-estul Germaniei și în Austria.