• În vestul, nordul, nord-estul și centrul țării vremea se va răci ușor
  • În cursul zilei vor fi și perioade cu soare
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade Celsius

Meteo în țară

Conform datelor emise de ANM, în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării vremea se va răci ușor, va fi închisă, iar temporar și pe arii extinse va ploua.

Noaptea, în Moldova, Transilvania și posibil și în Maramureș, pe alocuri vor fi şi ninsori sau lapoviţă. În restul teritoriului, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Norii vor lăsa loc soarelui din când în când, dar după apus cerul va deveni și aici mai mult noros. Îndeosebi seara și noaptea trecător va ploua în general slab cantitativ.

Vântul va fi în general slab, cu ușoare răbufniri în zona de sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

 Meteo în București

Temperatura aerului va fi mult mai ridicată decât în mod normal, astfel că la orele amiezii vor fi 11 – 13 grade Celsius, iar pe parcursul nopții nu vor fi mai puțin de 4 – 5 grade Celsius.

În cursul zilei vor fi și perioade cu soare, însă seara și noaptea norii vor acoperi cerul și trecător va ploua slab. Vântul va fi mai mult liniștit, iar în orele dimineții este posibil să mai fie ceață.

Meteo la munte

La munte se vor semnala precipitații mixte ce vor determina pe suprafețe mici polei, iar la altitudini de peste 1800 metri treptat vor predomina ninsorile și vântul va sufla în rafale, cu 70 – 80 km/h.

Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, se vor acumula cantități de apă de 20 – 25 l/mp.

Stratul de zăpadă este prezent mai ales la altitudini de peste 1500 m, iar cele mai mari grosimi ale sale sunt la peste 1800 m în Munții Bucegi (până la 49 cm la Bâlea Lac).