• Octombrie vine cu vreme caldă și chiar cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru mijlocul toamnei.
  • În intervalul 9 – 16 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât media perioadei, în toată țara.
  • În perioada 23 – 30 octombrie, temperaturile medii vor rămâne ușor peste media obișnuită pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

Octombrie vine cu vreme caldă și chiar cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru mijlocul toamnei, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul 9 – 16 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât media perioadei, în toată țara, iar precipitațiile vor fi mai puține decât în mod obișnuit.

Și în săptămâna 16 – 23 octombrie, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât norma pentru această perioadă, în toate regiunile, cu atât mai mult în zonele extracarpatice. Cantitățile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, scrie Mediafax.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În perioada 23 – 30 octombrie, temperaturile medii vor rămâne ușor peste media obișnuită pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. Însă cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normalele acestei perioade, în toate regiunile.

Iar în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, temperaturile medii vor continua să fie ușor peste valorile normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor mai mari în regiunile sudice, iar în restul țării vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă.

Citește și: