• 31 de furtuni s-au abătut asupra Statelor Unite în acest sezon al uraganelor
  • 13 dintre ele au devenit uragane, 6 fiind uragane de categoriile 3, 4 și 5
  • Cifrele depășesc recordul din 2005, anul uraganului Katrina
  • Specialiștii consideră că schimbările climatice își spun cuvântul

2020 a fost un an obositor pentru meteorologii și climatologii din Statele Unite. Au analizat nu mai puțin de 31 de furtuni și le-au dat câte un nume. 13 din aceste furtuni au devenit uragane, la șase dintre ele viteza vântului a depășit 178 de kilometri pe oră.

Heather Waldman, meteorolog: „Într-un sezon obișnuit sunt 11 furtuni, dintre care 6 devin uragane, dar iată ce s-a întâmplat în acest sezon. Avem 31 de furtuni, din care 13 sunt uragane.”

A fost pentru a doua oară în istorie când cele 21 de nume alese pentru uragane s-au epuizat. Așa că s-a trecut la literele alfabetului grecesc. De altfel este al cincilea an consecutiv când numărul depășește media obișnuită de uragane. De la recordul stabilit în 2005, an în care uraganul Katrina a devastat sudul Statelor Unite. Și totul din cauza încălzirii globale, spune meteorologii și climatologii.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Heather Waldman, meteorolog: „E clar că și schimbările climatice au ceva de spus cu privire la acest sezon al uraganelor.”

Matthew Rosencrans, climatolog: „Sunt semnale de schimbare a climei pe termen lung, pe care Administrația Oceanelor și Atmosferei le consideră responsabile pentru creșterea numărului.”