• Autoritățile se luptă să împiedice incendiile care au ajuns în apropierea rafinăriilor Motor Oil.
  • Peste 250 de pompieri asistați de voluntari, 75 de mașini de pompieri, 11 avioane și nouă elicoptere au luptat să limiteze incendiul.
  • Alerta este prelungită și pentru miercuri în Attica, Boeotia, Evia, Corint, Argolis, Laconia, Creta, Ciclade, Lesbos, Chios, Samos, Ikaria și Psara.

UPDATE România trimite astăzi un nou modul de intervenție pentru stingerea incendiilor din Republica Elenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat suplimentarea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

UPDATE

Pentru a treia zi, lupta cu flăcările continuă pe cele trei fronturi principale care rămân în desfășurare, în Attica de Vest, Loutraki și Rodos.

Noaptea a fost deosebit de dificilă în toate cele trei zone, în timp ce, la prima oră a zorilor, mijloacele aeriene au intervenit,  scrie Khatimetini.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu de vegetație a cuprins o pădure și localități la nord-vest de Atena, marți, pentru a doua zi consecutiv, forțând mai mulți locuitori să își părăsească casele. Autoritățile se luptă să împiedice flăcările care au ajuns în apropierea rafinăriilor Motor Oil, scrie Kathimerini.

47 de incendii au izbucnit în Grecia în 24 de ore. Pompierii luptă cu flăcările care se apropiau marți seara de două rafinării. Sunt drumuri naționale blocate și un incendiu ar putea bloca autostrada Atena- Corinthos. Alerta este prelungită și pentru miercuri în Attica, Boeotia, Evia, Corint, Argolis, Laconia, Creta, Ciclade, Lesbos, Chios, Samos, Ikaria și Psara.

Între timp, 2 elicoptere și 2 avioane acționează în prezent în lupta pentru stingerea incendiului de la rafinăriile Motor Oil. România oferă sprijin autorităților aflate în lupta cu incendiile de vegetație printr-un echipaj format din 40 de pompieri cu mijloace de intervenție esențiale în orașele Elefsina și Corint.

De asemenea, Italia și Franța au anunțat că vor trimite câte 2 avioane pentru stingerea a incendiilor și o echipă de pompieri pentru a ajuta Grecia să facă față incendiilor de vegetație, în condițiile în care se anunță și mai multă căldură extremă.

Ce recomandă autoritățile

Autoritățile au oferit o serie de recomandări pentru populație, în special pentru cei cunoscuți cu boli cronice: evitarea activităților în aer liber și eventual purtarea măștilor FFP3, evitarea activităților care pot afecta aerul din interiorul casei, în mod special fumatul și utilizarea produselor cu aerosoli.

Incendiul, care a izbucnit luni în regiunea Dervenochoria, la aproximativ 30 km nord de Atena, s-a extins rapid, fiind alimentat de vânt, și a ajuns la Mandra, la vest de capitală, forțând oamenii să fugă după ce flăcările au ajuns la case.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și-a întrerupt mai devreme marți călătoria la Bruxelles, unde participa la un summit UE-America Latină, pentru a se întoarce acasă și a monitoriza mai îndeaproape operațiunea.

Serviciul meteorologic grec a avertizat asupra riscului ridicat de incendii în această săptămână, chiar în momentul în care țara își revine după primul val de căldură major al verii. Un al doilea val de căldură a fost prognozat pentru sfârșitul acestei săptămâni. Autoritățile au avertizat că Grecia va fi, de asemenea, afectată de vijelie în zilele următoare.

Citește și: