• China se confruntă în acest an cu o vară a contrastelor, valurile de căldură și ploile abundente făcând, pe rând, ravagii în întreaga țară.
  • Într-un parc natural din Shanghai, personalul a fost nevoit să folosească opt tone de gheață pe zi doar pentru a menține animalele la răcoare.
  • Autoritățile, invocând schimbările climatice, au avertizat asupra unor potențiale dezastre meteorologice.

Zeci de orașe chinezești încearcă să reziste la temperaturi caniculare, în timp ce valurile de căldură au topit acoperișurile clădirilor și au deformat drumurile, iar vremea sufocantă i-a determinat pe oameni să caute răcoare în adăposturile subterane. Până marți, la ora 11.00, 68 de orașe – inclusiv Shanghai și Nanjing, din apropiere – au emis alerte roșii, cele mai înalte din sistemul de avertizare a valurilor de căldură pe trei niveluri, prognozând temperaturi de peste 40 de grade Celsius în următoarele 24 de ore.

Shanghai, care încă se luptă cu focare sporadice de COVID-19, a avertizat cei 25 de milioane de locuitori ai săi să se pregătească pentru vremea caldă din această săptămână. De la începutul înregistrărilor, în 1873, Shanghai a avut doar 15 zile cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

O fotografie distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare a arătat un tester COVID într-un costum de protecție complet îmbrăcat îmbrățișând un bloc de gheață de un metru înălțime pe marginea drumului. Într-un parc natural din Shanghai, personalul a fost nevoit să folosească opt tone de gheață pe zi doar pentru a menține animalele la răcoare.

Recomandări

PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
NETANYAHU DISCUTĂ PACEA
BOOTS ON THE GROUND
JURNALISM (IN)DEPENDENT
FĂRĂ ABONAMENT LA APPLE
CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”

Deși suntem abia în iulie, simt că (vremea caldă) a atins deja punctul culminant. Practic, trebuie să porniți aerul condiționat când ajungeți acasă și să vă puneți cremă de protecție solară când ieșiți afară.

China se confruntă în acest an cu o vară a contrastelor, valurile de căldură și ploile abundente făcând, pe rând, ravagii în întreaga țară. Autoritățile, invocând schimbările climatice, au avertizat asupra unor potențiale dezastre meteorologice începând cu jumătatea lunii iulie, în mod tradițional cea mai călduroasă și mai ploioasă perioadă a anului.