• La Londra se anunță cea mai caldă zi, cu temperaturi maxime de 20 de grade Celsius.
  • Fanii regali vor fi nevoiți să își aducă și umbrelele, deoarece există șansa unor precipitații ușoare în timpul ceremoniei.
  • În alte părți ale Marii Britanii, mercurul din termometre va ajunge doar la medii și maxime care nu vor depăși mai mult de 10 grade Celsius.

Ziua încoronării lui Charles al III-lea va fi cea mai caldă din istorie. Temperaturile din Londra vor atinge 20 de grade Celsius, în timpul unor episoade de vreme însorită prin mijlocul norilor răspândiți, potrivit Met Office, serviciul meteorologic național al Regatului Unit, scrie Daily Mail.

Potrivit analizei Met Office privind încoronările, începând cu cea a lui Edward al VII-lea din 1902, cea mai caldă înregistrată până acum a fost cea a lui George al V-lea, pe 22 iunie 1911, când temperaturile au atins 17 grade Celsius. La încoronarea reginei Elisabeta a II-a, pe 2 iunie 1953, temperatura maximă a fost de doar 11,8 grade.

Șeful adjunct al meteorologilor de la Met Office, Steven Keates, a declarat: „Sâmbătă vom vedea ploi care se vor dezvolta de la sfârșitul dimineții în unele zone din centrul, estul și nordul țării, dar și câteva reprize însorite pe parcursul zilei”. „Ploi mai puternice sunt așteptate să se deplaseze în sud-vestul Regatului Unit și ploi puternice sunt probabile pentru unele părți ale Irlandei de Nord”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Met Office preconizează că restul weekend-ului de sărbătoare va rămâne ploios. Încoronările din secolul al XX-lea au fost, de asemenea, în general, înnorate. Nu a existat nicio rază de soare la ceremoniile lui George al V-lea sau George al VI-lea. Met Office nu are înregistrări anterioare, deoarece meteorologia este o știință nouă, iar înregistrările nu se extind până la încoronările din secolul al XIX-lea și de dinainte.

Citește și