• Cercetătorii au spus că un bărbat de 55 de ani cu diabet de tip 2 și-ar putea reduce riscul de deces cu 40% dacă începe să meargă 5.000 de pași de trei ori pe săptămână.
  • Studiul efectuat pe un milion de oameni pe parcursul a 10 ani a relevat că beneficiile mersului pe jos s-au stabilizat pentru cei care fac 7.500 de pași de peste patru ori pe săptămână.
  • Rezultatele sugerează că sunt necesari mai puțini pași pentru a menține o sănătate bună decât reperul de 10.000 de pași pe zi.

Mersul pe jos 15.000 de pași pe săptămână timp de doi ani ar putea adăuga ani la viața dumneavoastră, potrivit unui studiu realizat de London School of Economics (LSE), scrie The Telegraph.

Cercetătorii au descoperit că mersul pe jos regulat adaugă 2,5 ani la speranța de viață a bărbaților inactivi din punct de vedere fizic și trei ani în cazul femeilor inactive. Aproximativ o treime dintre britanici sunt considerați inactivi din punct de vedere fizic deoarece fac mai puțin de 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână – sau aproximativ 22 de minute de mers pe jos în ritm alert pe zi.

Conform studiului, dacă doar jumătate dintre persoanele inactive ar face cei 15.000 de pași pe săptămână, s-ar reduce povara bolilor și a deceselor asupra societății și s-ar economisi 15 miliarde de lire sterline pe an pentru NHS.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Câți pași trebuie să faci pe zi?

Experții de la LSE și de la Vitality au constatat că beneficiile sunt cu atât mai pronunțate cu cât oamenii sunt mai în vârstă. De exemplu, persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste ar putea reduce riscul de deces cu 52% dacă ar avea obiceiul de a face 7.500 de pași pe jos de trei sau mai multe ori pe săptămână.

Acest procent a scăzut la 38% pentru cei cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani și a fost de 27% pentru întreaga populație.

Cercetătorii au spus că un bărbat de 55 de ani cu diabet de tip 2 și-ar putea reduce riscul de deces cu 40% dacă începe să meargă 5.000 de pași de trei ori pe săptămână. Aproximativ cinci milioane de oameni din Marea Britanie suferă de diabet, ceea ce costă NHS aproximativ 10% din bugetul său anual, în prezent aproximativ 160 de miliarde de lire sterline.

Studiul efectuat pe un milion de oameni pe parcursul a 10 ani a relevat că beneficiile mersului pe jos s-au stabilizat pentru cei care fac 7.500 de pași de peste patru ori pe săptămână.

Rezultatele sugerează că sunt necesari mai puțini pași pentru a menține o sănătate bună decât reperul de 10.000 de pași pe zi, popularizat de un truc de marketing japonez în anii 1960.

Citește și