• Pe 26 martie, acum 68 de ani, apărea un vaccin care combate paralizia infantilă.
  • Campania de vaccinare cu serul antipoliomelitic a încept în 1953.
  • Milioane de copii au fost vaccinați până acum.

Până la imunizarea în masă, îți vei pune multe întrebări. Vaccinurile anti-Covid sunt noi și încă nu știm câtă vreme vom depinde de ele. Istoria ți-a arătat până acum cât de important poate fi un astfel de leac pentru omenire.

Pe 26 martie, acum 68 de ani, medicul american Jonas Salk anunța că un vaccin pe care l-a creat penru a combate paralizia infantilă este eficace.
Ca să le dea încredere oamenilor și-a vaccinat propriii copii. Campania de vaccinare cu serul antipoliomelitic a început în 1953, dar continuă și astăzi.

După doar doi ani, vaccinul lui Jonas Salk avea probleme. În compoziția serului a fost introdus un virus activat din greșeală și zeci de mii de copii au fost infectați. A fost depășit momentul și a fost creată o nouă formulă de vaccin cu virus viu atenuat, care se administrează oral. Milioane de copii au fost vaccinați până acum.

Recomandări

JURNALISM (IN)DEPENDENT
FĂRĂ ABONAMENT LA APPLE
CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...

Anca Buzoianu, Rector UMF: „Uitaţi-vă în anul 1988, erau 350.000 de cazuri în lume iar în 2014 datorită vaccinării intensive, 359 de cazuri. Deci scăderea a fost spectaculoasă. Au durat zeci de ani, gândiți-vă, 50 de ani, de când a fost introdus acest vaccin, pentru că așa cum știți, ca să scadă incidența unei boli este necesară imunizarea unei părți de cel puțin 70% din populație”

Ultimul caz raportat de poliomielită în România a fost în anul 1992. Serul este și în schema de vaccinare a copiilor de la noi.