• Specialiști au stabilit care sunt persoanele care se pot vaccina
  • Există contraindicații în cazul pacienților in fază terminală
  • Vaccinul implică riscuri pentru persoanele cu boli autoimune

13 medici implicați în lupta împotriva virusului Sars-Cov-2 au vorbit despre categoriile de persoane care se pot vaccina.

Persoanele obeze sunt eligibile pentru a doua etapă de vaccinare

Vaccinul anti-COVID este bun pentru persoanele obeze. Această categorie este eligibilă pentru a doua etapă de vaccinare. Știm că 20% din populația adultă a țării suferă de obezitate și sunt predispuși să se infecteze cu virusul Sars Cov 2.

Persoanele cu cancer trebuie să consulte medicul

Pacienții care fac chimioterapie trebuie să se consulte cu medicul. Depinde de tipul de boală și momentul în care se află. Momentul alegerii vaccinului este foarte important. Există contraindicații doar la pacienții în fază terminală.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS

Vaccinarea în cazul persoanelor cu afecțiuni pulmonare și cardiace

Toate persoanele cu boli pulmonare cronice au indicație de vaccinare. Persoanele cu afecțiuni cardiace care contactează virusul fac forme moderate spre severe de boală. Nu sunt contraindicații la vaccin în cazul lor.

Femeile însărcinate se pot vaccina anti-COVID

Specialiști spun că femeile însărcinate se pot vaccina. Riscurile sunt mai mari la femeile însărcinate care se infectează, decât în cazul celor care se vaccinează. Cât la categoria femeilor care alăptează se pot vaccina pentru că vaccinul nu trece din sânge în lapte.

Ce se întâmplă în cazul diabeticilor

Persoanele cu diabet se pot vaccina si este recomandat să se vaccineze, mai ales că fac parte din categoria persoanelor foarte vulnerabile în fața virusului. S-a demonstrat că vaccinarea nu aduce reacții suplimentare în cazul acestor pacienți.

Ce fac persoanele cu boli autoimune

Pacienții cu boli autoimune pot face vaccinul. Studiile arată că pacienții cu boli autoimune riscă mai mult să facă boala și chiar să moară. Ne se face vaccinul când pacientul are un puseu de activitate.