• Particulele în suspensie sunt periculoase pentru că nu dispar din aer când plouă, nici nu sunt atrase de gravitație.
  • La nivel global, 1 milion de oameni mor anual din cauza creșterii temporare a concentrației de particule în suspensie.
  • Din totalul de mortalitate la nivel global, în Europa mor 12% din cauza creșterii temporare a concentrației de particule în suspensie.

Pe măsură ce populația orașelor crește, și poluarea atinge cote tot mai ridicate. Pentru organismul uman, cele mai periculoase sunt particulele în suspensie din aer. Un studiu recent arată o legătură directă între concentrația de particule în suspensie și decesele din cauza poluării.

Este vorba despre un studiu internațional efectuat în 13.000 de orașe din întreaga lume, foarte detaliat, pe o perioadă de 20 de ani. S-a analizat cum impactează organismul uman și decesele în cazul creșterii bruște a acestor particule în suspensie sau particule fine. Acestea sunt periculoase deoarece rămân în aer indiferent dacă plouă sau dacă se întâmplă alte fenomene. Totuși, există și situații, cum ar fi incendiile de vegetație, când concentrația acestor particule în suspensie crește brusc.

Acest lucru a fost analizat în cadrul acestui studiu și s-a ajuns la concluzia că 1.000.000 de oameni mor în fiecare an din cauza acestor creșteri bruște de particule în suspensie în aer. În funcție de regiunea din lume și de continente, aceste decese sunt mai multe sau mai puține.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Citește și