• Cercetătorii au dezvoltat în premieră mondială, primul test de sânge pentru cancerul cerebral.
  • Biopsia TriNetra-Glio promite un diagnostic rapid și crește rata de supraviețuire.
  • Dacă rezultatele continuă să fie promițătoare, pacienții ar putea beneficia de test în 2 ani.

Chirurgii și oamenii de știință au dezvoltat primul test de sânge pentru cancerul cerebral. Este o premieră mondială, care ar putea revoluționa diagnosticarea, accelera tratamentul și crește rata de suprviețuire.

Despre ce test vorbim mai exact? Cum se numește și când va putea fi folosit?

Cercetătorii ating un milestone medical semnificativ și dezvoltă în premieră mondială un test de sânge pentru diagnosticarea cancerului cerebral. Se numește TriNetra-Glio și promite să revoluționeze procesul de diagnosticare, oferind posibilitatea unei detecții rapide și evitând necesitatea biopsiilor chirurgicale invazive și cu risc crescut.

Tumorile cerebrale, de-a lungul anilor sunt o provocare majoră în diagnosticare, ce afectează sute de mii de oameni anual, iar în Marea Britanie are o rată de mortalitate mai mare decât oricare alt tip de cancer la copii și adulți sub 40 de ani. Această descoperire funcționează prin identificarea celulelor gliale desprinse de tumoare care circulă în sânge, oferind astfel o alternativă mai rapidă și mai accesibilă la procedurile tradiționale.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Această biopsie lichidă duce la un diagnostic rapid, accelerând tratamentul și îmbunătățind șansele de supraviețuire ale pacienților. Cercetătorii de la Centrul de Excelență pentru Cercetarea Tumorilor Cerebrale, condus de Imperial College London și Imperial College Healthcare Trust, sunt mulțumiți de rezultate și planifică studii suplimentare pentru a valida eficacitatea testului.

Dacă rezultatele continuă să fie promițătoare, pacienții ar putea beneficia de acest test în doar 2 ani. Dr. Nelofer Syed, care conduce centrul de cercetare, subliniază importanța unei metode non-invazive și accesibile pentru detectarea timpurie a tumorilor cerebrale, în timp ce Kevin O’Neill, neurochirurg consultant, evidențiază caracterul diagnostic al acestui test, nu doar ca indicator al bolii.

Citește și