- Cercetarea realizată de Institutul Wellcome Sanger din Cambridge și de Universitatea Sun Yat-sen din China oferă speranța de a îmbunătăți sănătatea musculară și calitatea vieții la bătrânețe.
- Slăbirea mușchilor ne poate afecta capacitatea de a ne desfășura activitățile zilnice, cum ar fi statul în picioare și mersul pe jos.
- Cercetarea a analizat mostre de mușchi de la 17 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 75 de ani.
- Prin compararea rezultatelor, au reușit să alcătuiască un atlas cuprinzător al mușchilor îmbătrâniți la om.
Oamenii de știință au creat o „hartă a mușchilor umani” care face mai multă lumină asupra motivelor pentru care adulții devin mai slabi pe măsură ce îmbătrânesc, scrie ITV.
Advertisment
Cercetarea realizată de Institutul Wellcome Sanger din Cambridge și de Universitatea Sun Yat-sen din China oferă speranța de a îmbunătăți sănătatea musculară și calitatea vieții la bătrânețe. Slăbirea mușchilor ne poate afecta capacitatea de a ne desfășura activitățile zilnice, cum ar fi statul în picioare și mersul pe jos.
Pentru unele persoane, pierderea mușchilor poate duce la căderi, imobilitate și o afecțiune numită sarcopenie. Studiul, publicat în Nature Ageing, poate ajuta la explicarea motivului pentru care unele fibre musculare îmbătrânesc mai repede decât altele.
Recomandări
Dr. Sarah Teichmann, autorul principal al studiului de la Institutul Wellcome Sanger, a declarat: „Cu aceste noi informații despre îmbătrânirea sănătoasă a mușchilor scheletici, cercetătorii din întreaga lume pot explora acum modalități de combatere a inflamației, de stimulare a regenerării musculare, de conservare a conectivității nervoase și multe altele. Descoperirile din cercetări precum aceasta au un potențial uriaș pentru dezvoltarea unor strategii terapeutice care să promoveze o îmbătrânire mai sănătoasă pentru generațiile viitoare.”
Cercetarea a analizat mostre de mușchi de la 17 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 75 de ani. Prin compararea rezultatelor, au reușit să alcătuiască un atlas cuprinzător al mușchilor îmbătrâniți la om.
Dr. Teichmann a adăugat: „În mod specific, arătăm că există schimbări atât la nivelul celulelor stem musculare, cât și la nivelul fibrelor musculare cu contracție rapidă și cu contracție lentă, al joncțiunii neuromusculare și al celulelor imune care se infiltrează din ce în ce mai mult în țesutul muscular pe măsură ce îmbătrânim.”
Antrenorul personal James Wilkinson de la Just Gym din Saffron Walden, Essex, a declarat pentru ITV News Anglia că antrenamentul de forță este important pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.
„Lucrurile pe care oamenii trebuie să le facă în diferite decenii, nu sunt diferite”, a spus el. „Ideea de a putea face mai multe sărituri și mișcări rapide ar putea părea intimidantă, dar pentru a opri șansele de cădere și pentru a putea absorbi rapid forța este, de fapt, foarte important”.
Citește și
- Ai pisici înainte de 25 de ani? Te paște schizofrenia! Ce au descoperit cercetătorii
- Iartă-l, Doamne! Preotul Nicolae Tănase spune că „femeile frumoase trebuie să facă închisoare”
- Oradea oferă o stradă întreagă românilor din Diasporă să revină acasă
Partenerii noștri