Un politician care te minte, care îți promite ceva și nu se ține de cuvânt, nu mai e de multă vreme o știre. De astăzi, mai trece o dezamăgire pe listă.

Un medic, care poartă și haină militară ne-a spus că săptămâna aceasta se vor face, zilnic, 20 de mii de vaccinări. Și n-a fost așa. Săptămâna a debutat cu 11.912 imunizări. Jumătate din ceea ce ni s-a promis.

„Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, spunea colonelul doctor Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Vreau, vrei, vrem să revenim la viața normală. Elevii să meargă din nou la școală, antreprenorii să-și repornească motoarele business-ului, să ne ținem în brațe bunicii, să stăm cu ei la masă. Să călătorim și să fim cu adevărat liberi.

Vaccinul poate fi întoarcerea la normalitate. Dar, deocamdată, avem mai multe întrebări decât răspunsuri. De ce merge așa de greu vaccinarea? Cum se crește capacitatea de vaccinare de la 11.000 la 20.000 doze pe zi? Câți medici și asistenți sunt înscriși pe liste pentru vaccinare? Câte doze sunt distribuite în fiecare dintre cele 367 de centre de vaccinare? Când începem să vaccinăm seniorii, profesorii, antreprenorii? Poate prelua privatul ceea ce nu reușește să facă statul?

Singura certitudine pe care o am, o ai, o avem la ora asta este că o lume întreagă se bate pe o resursă mai prețioasă decât diamantele: serul anti COVID. Iar noi stăm cu vaccinul în congelatoare. Acesta este prețul pe care îl pun cei care ne conduc pe viețile și libertatea noastră.