• În 2019, unu din şapte lei cheltuiţi de români în restaurante a mers către fast-food-uri şi şaormerii
  • Doar în 2019, românii au cheltuit peste 2 miliarde lei în restaurantele de tip fast-food
  • Cristian Mărgărit: „Mănâncă ce vrei, dar mănâncă puțin și o să slăbești.”

Cum să mănânci tot ce-ți place și să slăbești? O nouă idee susținută de nutriționiști e că ai putea să mănânci fast food fără să iei în greutate.

Însă, trebuie să ştii că, un consum pe termen lung poate aduce mari probleme pentru sănătate.

Toate obiceiurile noastre alimentare nesănătoase sunt, de fapt, rezultatul expunerii îndelungate la diverse campanii de marketing. Ne-am lăsat păcăliţi de industria alimentară și ne-am creat obiceiuri proaste.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Daca te înfrânezi prea mult, prea brusc, apar evident frustrările. Aici e și motivul pentru care nutriționiștii spun că e ok să mănânci fast food.

Frustrarea atrage alte obiceiuri alimentare, la fel de nesănătoase. Mâncat pe fond nervos de exe,plu. Atenție! E vorba de fast food, nu junk food.

Aproape totul e permis, dacă e cu măsură. Mai simplu, mănâncă ce vrei, dar mănâncă puțin și o să slăbești. Simplu, nu? De multe ori, nu-ți dai seama cât mănânci, creierul nu transmite imediat stomactului că mănânci și până ajunge informația la stomac, deja ai mâncat prea mult.

În pandemie, a crescut consumul de fast food

În timpul pandemiei, consumul de fast-food a crescut, deși ai putea crede că am stat în casă și am gătit sănătos. În 2019, unu din şapte lei cheltuiţi de români în restaurante a mers către fast-food-uri şi şaormerii.

Doar în 2019, românii au cheltuit peste 2 mld. lei în restaurantele de tip fast-food. Consultantul în nutriție și fitness, Cristian Mărgărit, îți recomandă să ocolești sosurile cu aditivi si alimentle arse puternic, prăjite.